Afbeelding

Auto mag er weer toe doen

Minister Harbers roept in zijn Ontwikkelagenda Automobiliteit op de auto de ruimte te blijven geven, in alle delen van ons land.

De auto is Nederlands populairste vervoermiddel. In Nederland rijden zo'n 9 miljoen personenauto's rond. Deze rijden zo'n 70% van alle afgelegde kilometers in Nederland en 43% van alle verplaatsingen. De auto is hiermee onmisbaar voor ons land en dat erkent de minister nu ook open en bloot. "Mensen willen en kunnen vaak niet zonder hun auto. Vanuit ons ministerie wordt geïnvesteerd in alle vormen van mobiliteit en dus zeker ook in autobereikbaarheid. Het wordt weer tijd dat de auto de prominente plek ook weer aan de gesprekstafels van de overheid krijgt, waarbij we kijken naar hoe de kracht van de auto kan worden ingezet om Nederland zo goed mogelijk bereikbaar te krijgen. De auto is niet weg te denken uit ons straatbeeld, sterker nog, nu de auto ook nog steeds schoner, stiller en veiliger wordt ligt het beste tijdperk van de auto nog voor ons”, aldus Harbers.
Harbers wil dat voorzieningen zoals werk, zorg, onderwijs en winkels, maar ook familie, vrienden en de sportclub, voor iedereen bereikbaar zijn en blijven. Dat is van groot sociaal en economisch belang, maar niet vanzelfsprekend. Waar steden steeds dichter bevolkt raken, de bevolking de komende decennia groeit en wegen rondom steden vaak al druk bereden zijn, is het bieden van bereikbaarheid steeds belangrijker.