Afbeelding

Kangoo E-TECH Electric: geen prijswinnaar, maar wel talentvol

BESTELAUTOIMPRESSIE

De Renault Kangoo was een van de eerste bestelauto’s met een elektrische aanadrijving en het is 10 jaar geleden dat de Kangoo ZE International Van of the Year werd. De nieuwe Kangoo E-TECH Electric sleepte dit jaar die prijs niet binnen, maar talentvol is de auto zeker.

De nieuwe Renault Kangoo werd vorig jaar samen met de Citan van Mercedes-Benz (zeg maar het tweelingbroertje) International Van of the Year. Die titel bewijst dat er met deze auto niets mis is. En dat geldt ook voor de basis van de Kangoo E-TECH Electric, want deze ziet er krek eender uit als de Kangoo op diesel, maar dan dus met een elektrische aandrijving.

Niet sexy

Laten we eerlijk zijn: de Kangoo is niet de meest sexy bestelauto die er is. Maar Nederlands designer Laurens van den Acker heeft er een interessante draai aan gegeven. Blijkbaar heeft hij de opdracht gekregen ‘Maak de Kangoo anders, maar laat het wel een Kangoo blijven’ en dat is gelukt. Het 'andere' wordt onder andere ingegeven door deflectors in de voorbumper, ferme lampen aan de achterzijde en het ontbreken van de zogeheten B-stijl. Voor de niet-kenners onder ons: dat is de deurstijl. Naast dat dit ook praktisch is, levert dit een enorme aaneengesloten raampartij op in de beide flanken en dat ziet er gewoon mooi uit.
Ook het interieur voelt vertrouwd, met een overzichtelijk dashboard, ruim voldoende opbergruimte met onder andere een vak op het dashboard (achter het stuur) een ruimte aan het plafond en een grote schuiflade waar vroeger een klein dashboardkastje zat. Waar je niet omheen kunt, is het 8 inch grote multimediascherm, dat met touchscreen goed werkt. Bijzonder is dat er een camera zit op de plek waar je normaal een achteruitkijkspiegel vindt met een prima beeld van alles wat zich achter de auto bevindt.

Uitmuntend

Door het ontbreken van de B-stijl is de toegang tot het laadruim vanaf de zijkant uitmuntend. Er is een laadlengte van 295 centimeter, die bereikt wordt door de passagiersstoel helemaal weg te klappen. Dat kan doordat het schot tussen passagiersstoelen en laadruim niet tot het plafond reikt. De dimensies van de laadruimte zijn gelijk aan die van de dieselversie, het laadvermogen bedraagt 610 kg en aan de trekhaak mag maar liefst 1500 kg dragen.

Fijn en comfortabel

Het rijgedrag van de Kangoo E-TECH Electris is fijn en comfortabel, ondanks een eigen gewicht van 1620 kg. De 90 kW elektromotor is lekker krachtig, het batterijpakket is 44 kWh groot. Alles bij elkaar is een actieradius rond de 250 kilometer haalbaar.