De overhandiging van het rapport CONNECT2030 aan Doekle Terpstra van Techniek Nederland (midden).
De overhandiging van het rapport CONNECT2030 aan Doekle Terpstra van Techniek Nederland (midden).

Techniek Nederland wil
sparren over CONNECT2030

TOEKOMST

Sinds september 2022 is er de toekomstverkenning CONNECT2030. Dit rapport is opgesteld om in beeld te brengen welke uitdagingen Nederland tot en met 2030 heeft en welke rol de installatiesector daarin heeft. Omdat een toekomstverkenning voor veel installateurs nogal abstract is, maar omdat aan de andere kant de toekomst voor iedereen geldt, wil brancheorganisatie Techniek Nederland graag sparren met ondernemers.

Om zicht te krijgen en te houden op de belangrijkste ontwikkelingen voor Nederland en de technieksector op weg naar 2030 is deze toekomstverkenning uitgevoerd. Naast het overkoepelende thema 'Toekomstbestendigheid' zijn er vijf thema’s geïdentificeerd die de grootste impact hebben op de technieksector en haar rol binnen Nederland, op weg naar 2030. De drie thema’s 'Overal en altijd energie', 'Gezond, schoon en veilig' en 'Circulaire wereld' worden daarin beschouwd als de grootste maatschappelijke opdrachten van dit moment. De twee resterende thema’s 'Volwasen digitalisering' en 'Human capital' zijn daarnaast cruciaal als basis voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering binnen de technieksector.

Waan van de dag

Kortom, een reuze interessant rapport en voor iedere installateur is het een aanrader om er kennis van te nemen. Maar een organisatie als Techniek Nederland beseft ook goed dat bij veel installateurs de waan van de dag regeert. Het is al druk genoeg en om je dan ook nog druk te maken over een rapport is ook zo wat. Om die reden roept de organisatie ondernemers op om te sparren over de vraag wat CONNECT2030 voor u en uw bedrijf kan betekenen. Aanmelden kan via een contactformulier op de website (even zoeken op Techniek Nederland en CONNECT20230 en je komt er vanzelf) en vervolgens neemt een van de medewerkers van Techniek Nederland of van Wij Techniek contact op om desgewenst een afspraak te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.