Afbeelding

Geberit prominent aanwezig in 'THUIS, de showroom'

SHOWROOM

Iedereen die een huis heeft gekocht, weet dat er veel tijd gaat zitten in de afronding. Een nieuwe badkamer en keuken en bouwkundige aanpassingen zijn daarvan belangrijke onderdelen. Bouwbedrijf Dura Vermeer heeft daar wat op gevonden: ‘THUIS, de showroom’, dé plek waar alles samenkomt. Commercieel manager Mesut Kilic vertelt wat dit centrum bijzonder maakt. En inmiddels gaat het niet meer alleen om woningen die Dura Vermeer bouwt, maar ook andere ontwikkelende aannemers zijn aangehaakt.

Wie THUIS, de showroom binnenstapt, ervaart direct dat over dit concept is nagedacht. Werkelijk alles klopt. Het gebouw, sfeer, de entourage, de locatie (naast winkelcentrum The Wall in Utrecht, u weet wel, dat opvallende gebouw langs de A2) maar vooral het aantal opstellingen van badkamers en keukens met alle mogelijkheden die je kunt verzinnen, want daar gaat het uiteindelijk om.
THUIS voelt zich alweer twee jaar thuis in Utrecht (“De keus voor Utrecht is ingegeven door het feit dat het centraal in het land ligt”, aldus Kilic), nadat het zes jaar geleden in Haarlem is gestart als start-up.

Stad en land afreizen

Commercieel Manager Mesut Kilic legt uit welk basisidee eraan ten grondslag ligt: “De aannemerij is al jaren onveranderd. Er wordt ontwikkeld, dat wordt verkocht en vervolgens moeten de kopers stad en land afreizen om hun droomhuis in te richten. Klanten hebben daar last van, want het kost zeeën van tijd en het is erg onoverzichtelijk. Zij willen dat het anders gaat, en het kan anders, dus doen we het anders.”
En anders is het beslist geworden. Jaarlijks ontvangt THUIS, de showroom rond de duizend koopwoningen in allerlei gradaties en de kopers daarvan worden in de aanloop naar de oplevering uitgenodigd in Utrecht om de wensen in kaart te brengen. “Zij worden in de ochtend keurig ontvangen en gedurende de dag nemen we uitgebreid door welke wensen er zijn en lopen we langs de opstellingen. Elke woning wordt opgeleverd met een badkamer, keuken en wand- en vloerafwerking, maar deze worden hier op smaak gebracht. Daarbij gaat natuurlijk om het advies, maar het is ook een dagje uit.”

In één dag inzicht

AquaClean douchewc's in unieke showroom

Hij legt uit hoe het proces verloopt. “Eén dagdeel leiden we de koper door de mogelijkheden bij badkamers en sanitair, vervolgens wordt een goede lunch aangeboden in een fijne omgeving, en het tweede dagdeel komt de keuken aan de beurt. Op deze manier krijgen onze klanten in één dag volledig inzicht in de mogelijkheden op deze gebieden. Snel erna krijgen ze een offerte, een paar dagen later worden zij nagebeld met de vraag of alles klopt en of er nog wensen zijn; er wordt al dan niet nog wat veranderd en na een bedenktijd van drie weken wordt er uiteindelijk een klap op gegeven en later wordt alles vakkundig geïnstalleerd. De klant heeft er geen omkijken meer naar.”

Bruto adviesprijzen

De adviezen worden gegeven op basis van de bruto adviesprijzen van de fabrikant. “Aan afdingen doen we niet, want dat geeft alleen maar ruis op de lijn. De een heeft dan iets voor die en die prijs, hij praat met zijn buurman en dan gaat het gesprek al snel over wat hij betaald heeft en dat blijkt dan minder of meer te zijn. Daar wordt niemand blij van en daarom kan dat hier ook niet. Wat je ziet is wat je krijgt”, legt Kilic uit, die het woord 'ontzorgen' laat vallen. ”Ontzorgen is een modewoord geworden, ben ik met je eens, maar dit is wel wat de markt momenteel vraagt. Klanten reageren heel positief. Met name klanten die al eerder een woning hebben gekocht en hier niet mee te maken kregen, die dus weten wat het is om het hele land af te struinen, zijn razend enthousiast. Maar ook jonge mensen die hun eerste woning kopen zijn hier heel blij mee, temeer daar we via een van onze partners ook een financiering kunnen aanbieden waarbij rekening kan worden gehouden met de meerkosten.”

Kilic kent inmiddels de markt en laat weten dat de ervaring leert dat relatief weinig gesprekken gaan over prijs. “Doorgaans gaat het over smaak, styling, sfeer, dat soort dingen. We vragen de klant altijd wat het budget is en welke specifieke wensen er zijn zodat we gericht advies kunnen geven.”

Geberit

In de showroom zijn verschillende leveranciers aanwezig, waaronder Geberit. “Wij hanteren als uitgangspunt dat we luisteren naar de klant en op een gegeven moment kwam vanuit de klanten de vraag of we ook douchewc’s konden leveren. Omdat we die vraag steeds vaker kregen, gingen we op zoek naar solide leveranciers met douchewc’s met bewezen kwaliteit en zo kwamen we bij Geberit. In de showroom staan nu twee Geberit douchewc’s (AquaClean Sela en Tuma) en onlangs hebben alle adviseurs een Geberit AquaClean training gevolgd zodat we goed op de hoogte zijn van het product.”
“Omdat de relatie met Geberit goed bevalt, zijn er inmiddels ook inbouwreservoirs bij gekomen met de bijbehorende aanbod Sigma bedieningsplaten en later hebben we, eveneens op basis van vragen van klanten, het sanitair Geberit Renova Plan, Geberit Smyle, Geberit Variform en Geberit ONE binnengehaald, alsook Geberit Option spiegelkasten. Alles staat in een complete badkameropstelling, dus inclusief de meubels.”

Duurzaamheid

Volgens Kilic is duurzaamheid vanzelfsprekend een belangrijk item bij THUIS. “Wij hebben als doelstelling om in 2028 compleet afvalvrij zijn. Dat wil zeggen dat we van onze leveranciers verwachten dat ze de producten aanleveren zonder verpakkingsmateriaal als afval. En wat de producten betreft in de showroom: kranen en inbouwreservoirs zijn bijvoorbeeld waterbesparend. Verder bouwen wij eigenlijk alleen nog maar woningen met een warmtepomp, aardgasvrij en met zonnepanelen op het dak.”  

Goede ervaringen

Kilic vertelt dat de ervaringen van klanten over THUIS goed zijn. Zes jaar geleden werd gestart in Haarlem met alleen badkamers, later kwamen er ook weer na een vraag van klanten keukens bij en sinds anderhalf jaar is er het concept WOONKLAAR, dat zich laat omschrijven als ‘de ideale combinatie van bouw-, installatie- en interieuradvies'. “We hebben nu jaarlijks rond de duizend kopers van woningen van Dura Vermeer, maar omdat de reacties op het concept zo goed zijn, hebben we besloten dat ook andere ontwikkelende aannemers hier gebruik van kunnen maken. Ons doel is dat we jaarlijks duizend klanten van Dura Vermeer adviseren en duizend klanten van andere ontwikkelaars.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding