Afbeelding

Bewust Veilig-dag
komt er weer aan

De Bewust Veilig-dag staat weer op stapel. Deze wordt dit jaar gehouden op 29 maart en het blijkt dat er nog meer bedrijven aan willen haken dan in voorgaande jaren (de coronajaren uitgezonderd, want toen werd de dag niet georganiseerd).

Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 zullen bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe zij deze dag inrichten en welke activiteiten zij organiseren. De brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie, maar de invulling van de dag is aan de bedrijven zelf.

Circa vierhonderd

Tijdens de laatste editie (dat was de zesde, nu staat editie zeven op de agenda) van dit jaarlijkse initiatief deden circa vierhonderd bedrijven mee om het belang van veilig en gezond werken in de bouw- en installatiesector te benadrukken. De organisatie rekent erop dat deze dag inmiddels zo tussen de oren zit bij veel ondernemers dat dit record kan worden gebroken. Inmiddels staat zonder noemenswaardige aandacht de teller al op driehonderd. Het motto dit jaar is Bewust Bezig = Bewust Veilig.

Ondernemers kunnen hun bedrijf aanmelden op bewustveilig.com.