Afbeelding

Hoe innovatief pers jij?

Hoeveel klanten stelt u teleur met de mededeling ‘over een jaar kunnen we beginnen’? Tijd is in de bouw- en installatiesector een schaars goed geworden. Maar steeds opnieuw blijkt dat we een enorme veerkracht hebben. Dat komt mede omdat Nederlanders innovaties heel snel oppikken, wereldwijd behoren we zelfs tot de kampioenen. 

Die innovatiekracht komt omdat Nederlanders denken als ondernemers. We zien kansen, zijn ons bewust van de concurrentie, maar ook van de arbeidsproductiviteit. Of het nu gaat om nieuwe mobiele telefoons, elektrisch rijden, anders samenwerken of het eigen maken van nieuwe technieken, Nederlanders staan vooraan in de rij. Misschien schrikken we daarom ook niet terug van een werkvoorraad in de woningbouw van meer dan 13 maanden. We vertrouwen op vakmanschap, we kunnen plannen als geen ander én maken ons nieuwe technieken en producten snel eigen. Ook dat is namelijk koopmanschap; slim met de tijd omgaan en dus geld besparen.

FlowFit past naadloos in die visie. Waarom tijd kwijt zijn aan het meesjouwen van volle perskoffers en zoeken naar de juiste maat persbek of ontbramer? Het zijn handelingen waar we nauwelijks bij stilstaan, maar waarbij de klok ongemerkt rustig doortikt. Dat u deze stappen kunt overslaan zonder dat het extra (hand)kracht kost, is mooi meegenomen en bovendien slim bekeken. Maar daarmee is nog niet de helft van het verhaal verteld. De twee persbekken, een blauwe voor leidingdiameters van 16-40mm en oranje voor de diameters 50-75mm, voorkomen dat je vaak van gereedschap moet wisselen en maken vergissen bijna onmogelijk.

Bovendien hoeft u zich niet in allerlei bochten te wringen voor de perfecte aansluiting. Ten eerste omdat FlowFit meerdere grote inspectievensters heeft. In een oogopslag is duidelijk of de leiding goed in de fitting is gestoken. Bovendien hoeft de persbek niet de hele leiding te omsluiten. U draait de persindicator eenvoudig in de gewenste positie, daarna plaatst u de persbek óp de fitting om te verpersen. Laat de persindicator los dan weet u dat de persing succesvol is. 

Werken met FlowFit lijkt wellicht een kleine stap om bouwprocessen te versnellen, maar dat is het niet! Gemiddeld zijn werknemers in de bouw meer dan 10 minuten per dag bezig om het juiste gereedschap te zoeken. Dat is een werkweek per jaar. Tel daarbij de tijd op die u normaal kwijt bent aan ontbramen of het bereiken van onmogelijke plekken en u weet waarom het zo belangrijk is om te innoveren. En ja, dat woord gebruiken we bewust. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht betekent innoveren namelijk niet ‘iets nieuws bedenken’. Dat heet creativiteit. Innoveren is het doen van nieuwe dingen die jouw bedrijf vooruit helpen en kwaliteit toevoegen.