Afbeelding

Afrekenen met 5 hardnekkige

misvattingen over de douchewc

Geberit doet onderzoek naar bezwaren tegen een douchewc

De douchewc is aan een onmiskenbare opmars bezig en dat komt mede doordat steeds meer installateurs zelf de voordelen van een douchewc hebben ervaren en dat ook met hun klanten delen. Vaak verkoopt een douchewc zichzelf, maar je hoort ook bezwaren. Geberit weet uit onderzoek wat de vijf meest gehoorde bezwaren zijn en dat blijken vaak misvattingen te zijn.

1. Reinigen met water is onwennig

Alles wat nieuw is, is onwennig. Maar onwennig is iets anders dan ongemakkelijk. Dit hoor je nooit van gebruikers die de eerste keer en douchewc gebruiken. Direct na de eerste ervaring, wordt het al snel comfortabel, helemaal omdat de AquaClean douchewc’s boordevol technologie zitten die instelbaar is naar de individuele wensen van de klant. Zo kan je bijvoorbeeld de sproeiarmpositie, de intensiteit én de warmte van de waterstraal individueel instellen. Op welk ander toilet kan dat? Installateurs doen er daarom goed aan om consumenten te wijzen op de vele testmogelijkheden, kijk hiervoor op www.geberit-aquaclean.nl/testen of op pagina 5 van deze krant. 

2. Reinigen met water is niet hygiënisch

De technologie van de douchewc wordt niet enkel ingezet voor het comfort van de gebruiker, maar ook voor de meest perfecte werking van de douchewc zelf. Zo komt de sproeiarm niet in contact met het lichaam en wordt de sproeiarm voor én na elk gebruik van het toilet automatisch gereinigd; hygiëne volgens de hoogste norm.

3. Reinigen met water spettert

Om ongelukjes te voorkomen is in de douchewc een gewichtssensor ingebouwd. Dit voorkomt dat de sproeifunctie per ongeluk wordt geactiveerd. Zodra er geen gewicht meer op de wc-bril aanwezig is, stopt de douchefunctie direct.

4. Een douchewc is duur

45 Procent van de ondervraagden heeft in het onderzoek van Geberit aangegeven geen douchewc aan te schaffen vanwege de prijs. Dat is een kwestie van waar je het mee vergelijkt. Zo is de prijs van het AquaClean basismodel ongeveer gelijk aan die van een Apple smartphone, terwijl je er veel en veel langer mee doet. En dan is nog het bezwaar van de prijs van de elektriciteit en het water. Voor alle helderheid: deze kosten zijn voor een vierpersoonshuishouden te vergelijken met de prijs van een enkele kop koffie per dag.

5. Installeren kost veel hak- en breekwerk

Eén op de tien ondervraagden maakt zich zorgen over de installatiekosten, maar die vallen erg mee. Een installatie is in principe binnen enkele uren mogelijk – of het nu gaat om een nieuwe installatie, een renovatie of een vervanging van het closet. De benodigde water- en elektra-aansluitingen zijn standaard in de toiletruimte aanwezig en vormen dus geen groot obstakel. Ook is de installatie van een douchewc in elke situatie mogelijk, of je nu voor een vloerstaand toilet of een wandhangend toilet kiest. En naast een inbouwreservoir behoort ook een installatie in combinatie met een opbouwreservoir, de Geberit Monolith, tot de mogelijkheden. Om niet te hoeven hakken en breken biedt Geberit bovendien een designplaat, waarachter alle aansluitingen weggewerkt worden.

Deze en nog veel meer handige installatietips komen aan bod tijdens de Geberit AquaClean Hands-on training die zich richt op installateurs. Op pagina 8 staat een uitgebreid artikel over de training, inclusief de komende trainingsdata.