Monteren Geberit AquaClean is fluitje van een cent

Het monteren van een Geberit AquaClean douchewc is voor de montagespecialist een fluitje van een cent, maar ook voor installateurs die (nog) geen specialist zijn maar die er wel één mogen plaatsen, is het een relatief eenvoudige klus. Onze installateur Wim vervangt een wandcloset door een Geberit AquaClean Mera Comfort douchewc en wij doorlopen op deze plek de belangrijkste stappen van de installatie.

Beginsituatie

Een toiletruimte met wandcloset en Geberit Sigma inbouwreservoir (het inbouwreservoir is van na 2013). Er is nog geen stroom- en watervoorbereiding.

Stap 1

Verwijder de bedieningsplaat. Om er eenvoudig achter te komen of een Geberit inbouwreservoir al is voorbereid op een douchewc, kijkt u aan de rechter kant op de sticker van het serviceplaatje. Op de sticker staat of het inbouwreservoir voorbereid is voor een mantelbuis voor de wateraansluiting ten behoeven van een douchewc. Indien er geen aanduiding voor de wateraansluiting op de sticker aanwezig is, dan is het inbouwreservoir vermoedelijk niet voorbereid met een mantelbuis voor de wateraansluiting.

Stap 2

Sluit de hoekstopkraan en spoel het reservoir leeg. Verwijder het closet en boor vervolgens een gat op de aangegeven plek (in dit geval 5cm links van het midden van de valpijp), zodat de mantelbuis zichtbaar is. Breng vervolgens de waterslang via de mantelbuis naar het reservoir.

Stap 3

Neem de waterslang van de hoestopkraan en sluit deze wateraansluitingen samen met de waterslang van de douchewc aan op het meegeleverde Y-stukje en koppel deze weer aan de hoekstopkraan.

Stap 4

 Zorg voor de stroomvoorbereiding. Boor een gat op de aangegeven plek (5 cm rechts van het midden van de valpijp). Wij halen de stroom tevoorschijn via de meterkast welke grenst aan de toiletruimte. Stroom kan in veel gevallen aangelegd worden via de kruipruimte, meterkast of een andere ruimte die grenst aan de toiletruimte of badkamer. Breng een snoer voor de 230V-voeding aan door een ribbenbuis naar het inbouwreservoir en monteer de bijgeleverde aansluitstekker.

Stap 5

 Het slimme verpakkingsconcept met geïntegreerde montagehulp maakt het mogelijk om de douchewc door één installateur te laten installeren. Laat de douchewc dan ook staan op de onderkant van de verpakking en schuif deze naar de juiste positie.

Stap 6

Voer de stroom en wateraansluiting door de achterkant van de Mera naar de aansluitpunten.

Stap 7

Monteer de douchewc aan de wand. Maak hierbij gebruik van een waterpas. Zodra de douchewc aan het inbouwreservoir is gefixeerd, verwijder je de verpakkingsdoos.

Stap 8

U kijkt nu naar de linkerzijde van de douchewc. Sluit de waterleiding eenvoudig aan op de douchewc.

Stap 9

U kijkt nu naar de rechterzijde van de douchewc. Sluit de stekker eenvoudig aan op de douchewc. Monteer vervolgens de afdekplaat.

Stap 10

Koppel de meegeleverde afstandsbediening aan de Geberit AquaClean douchewc, zodat uw klant direct gebruik kan maken van de douchewc. Test vervolgens de douchewc met de meegeleverde spatbescherming. Stel de juiste waterhardheid in en loop alle gebruiksfuncties door zodat het apparaat goed doorspoeld wordt.

Het eindresultaat

De geïnstalleerde Geberit AquaClean Mera Comfort douchewc is klaar voor gebruik. Vergeet niet om uw klant een korte introductie te geven over de douchewc en het apparaat te registreren, lees hier meer over op pagina 4 of bezoek www.geberit-aquaclean.nl/opstarten.