Afbeelding

Montagespecialisten AquaClean leven zich uit

AQUACLEAN DOUCHEWC

Zet een groep installateurs (of willekeurige mannen) bij elkaar in een kartcentrum, geef ze een stuur in handen om tegen elkaar te racen en je weet zeker dat het er bloedfanatiek aan toe gaat en dat volwassen mannen weer jochies worden. Met de elektrische karts van tegenwoordig is de geur van benzinedampen ver te zoeken – dat was ook wel weinig milieubewust – maar het is absoluut niet minder leuk.

De bijzondere bijeenkomst was op 24 november bij Coronel Kartracing in Huizen en was bestemd voor het keurkorps montagespecialisten van de Geberit AquaClean douchewc. In de kern van de zaak ging het om een bijscholing, maar de funfactor bepaalde natuurlijk de onderlinge sfeer. Er werd op het scherpst van de snede in de karts gereden, waarbij het ging om mooie prijzen. Norman Termeulen van Leiman dak & installatiebedrijf had de snelste rondetijd en ging naar huis met een Geberit AquaClean Sela. Henri ging als nummer twee naar huis met een hotelovernachting in een van de hotels van Test&Hotel en Ronald van Thever Geldrop won een prachtig barbecuepakket.

Eerste of laatste zetje

Tijdens de bijscholing werden de ruim dertig GAC-specialisten onder andere bijgepraat over de Geberit AquaClean Cama testset: een mobiele AquaClean die eenvoudig op een bestaand closet kan worden geplaatst. De AquaClean montagespecialisten kunnen deze inzetten om geïnteresseerde klanten zelf thuis de beleving van een AquaClean douchewc te laten ervaren. Het kan het eerste of juist net dat laatste zetje zijn voor de aankoop. 

Adverteren

Kartavond is opmaat voor nieuwe cursus

Maar er zijn ook andere mogelijkheden om de douchewc van Geberit onder de aandacht te brengen. Mogelijkheden die je zelf kunt inkleuren. Neem André Jongejan van installatiebedrijf De Pionier NHN in het Groningse Boerakker (gemeente Westerkwartier). Jongejan volgde drie jaar geleden de AquaClean hands-on training. Vanwege zijn Indonesische vrouw was hij al bekend met het fenomeen douchewc en toen hij de kans kreeg om de training te volgen, hapte hij meteen toe. De eerste, een Geberit AquaClean Sela, plaatste hij bij hemzelf thuis. “Ik heb er al meerdere gekocht, waarbij het bij mij zo werkt dat de klanten zelf de douchewc kopen en dat ik hem installeer.” Inmiddels zijn we drie jaar verder en maakt hij bij tijd en wijle reclame in de plaatselijke krant voor de douchewc. “De commerciële ondersteuning van Geberit is prima, maar Groningers zijn nu eenmaal behoudend en dus moet je reclame maken. Wat ik ervan verwacht? Uiteindelijk is dit een markt met een enorme potentie, dat is wel duidelijk.”

Flanken bestelbus

Michiel Jaarsma van Jaarsma Service & Montage in Rumpt pakt de promotie op een andere manier aan. Hij heeft op de flanken van zijn bestelbus een sticker geplakt waarin hij duidelijk maakt dat je voor een Geberit AquaClean douchewc bij hem terecht kunt. Binnen het keurkorps montagespecialisten is hij een rookie (hij maakte eerst gebruik van Test@Home, waarbij installateurs thuis vrijblijvend een douchewc kunnen testen, en volgde in april dit jaar de AquaClean hands-on training) en zijn enthousiasme, dat al groot was, is alleen maar aangewakkerd. Zijn motivatie omschrijft hij aldus: “Dit is een product met een goede marge en, ondanks het hogere gewicht, is een Geberit AquaClean in je eentje makkelijk te installeren. Ik wil in de toekomst steeds meer wegblijven van werken op onmogelijke plekken en dan is dit een welkome aanvulling. Momenteel heb ik drie offertes uitstaan, ik ben benieuwd. Maar los daarvan verwacht ik een mooie toekomst met de douchewc.”

Alle ins en outs

Deze bijscholing inclusief karten is een prima opmaat voor de AquaClean hands-ontraining die op dinsdag 17 januari en dinsdag 28 februari weer op het programma staat. Tijdens deze training komt u alle ins en outs te weten over de douchewc. Een klein onderdeel bestaat uit theorie. Daar worden onder andere verkoopargumenten richting nieuwe klanten aangereikt, en ook wordt verteld welke voordelen er voor u zijn om montagespecialist te worden (inclusief een rekenmodel waaruit blijkt dat het winstgevender kan zijn om een douchewc te installeren in plaats van een standaardtoilet) en natuurlijk wordt stilgestaan bij het overzicht van de beschikbare modellen en functies.

Hands-on

Het grootste onderdeel van de training is hands-on, oftewel praktijk. Hoe kunt u uw installaties optimaal voorbereiden, welke situaties kunt u in bestaande woningen tegenkomen, wat is het stappenplan van de installatie van een douchewc en welke uitleg geef je de klant na installatie. Bovendien krijgt u tips en aanwijzingen over de benodigde service en onderhoud van alle Geberit AquaClean douchewc’s. Kortom: na de intensieve eendaagse training weet u precies waar u aan toe bent en welke mogelijkheden er zijn met de Geberit AquaClean douchewc.

Een goede start

Na het volgen van de training kun je een Geberit AquaClean Montagespecialist Overeenkomst met Geberit aangaan. Daardoor ben je verzekerd van de unieke support van Geberit. Dat betekent onder andere dat Geberit je vraagt om één keer in de twee jaar een aanvullende training te volgen. Immers, de ontwikkelingen gaan snel en Geberit wil niet dat je achteropraakt. En iedereen die hiertoe overgaat, krijgt een interessante aanbieding om de eerste klanten te overtuigen. Bij de verkoop ondersteunt Geberit ook met onder andere promotiemateriaal voor in brochures of op uw website, waaronder teksten, foto's en video's. U wordt tevens actief door Geberit gepromoot als AquaClean montagespecialist op social media, beurzen, de Geberit website, etc. Ook profiteert u van exclusieve aanbiedingen en er is een bonusafspraak in de overeenkomst inbegrepen.

De trainingen worden gehouden in het Informatiecentrum aan de Fultonbaan 15 in Nieuwegein en zijn uiteraard gratis. Heb je interesse om AquaClean montagespecialist te worden? Neem dan contact op met je Geberit accountmanager of volg de AquaClean hands-on training: www.geberit.nl/cursussen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding