Installatiewerk kan zwaar zijn.
Installatiewerk kan zwaar zijn. Hans Peijs

Nu aanmelden voor Regeling Vervroegd Uittreding

PENSIOEN

Werknemers kunnen zich vanaf 1 januari 2023 voor de Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU, ook wel zwareberoepenregeling genoemd) aanmelden. De eerste uitkeringen worden vanaf 1 april 2023 uitbetaald.

Met de RVU kunnen werknemers met een zwaar beroep maximaal 36 maanden voor hun AOW-leeftijd stoppen met werken. De werknemer ontvangt dan een uitkering van € 1.874 bruto per maand (bedrag voor het jaar 2022). Dit bedrag wordt jaarlijks verhoogd door de overheid, het bedrag voor het jaar 2023 is nog niet bekend.
De RVU geldt voor werknemers met een brutomaandloon tot € 3.897 (dit bedrag wordt periodiek verhoogd met de cao-loonsverhogingen). Werknemers met een hoger maandinkomen kunnen in aanmerking komen wanneer ze regelmatig (1 jaar voorafgaand aan de aanmelding voor de regeling) in ploegendienst of in consignatiediensten hebben gewerkt.
Werkgevers zijn voor deze regeling een heffing verschuldigd van 0,25% van de loonsom Wet financiering sociale verzekeringen (Wfsv). Deze heffing is vanaf 1 januari 2023 verschuldigd.