Afbeelding

Geberit FlowFit: geïnstalleerd in één vloeiende beweging

GEBERIT FLOWFIT

In 2021 introduceerde Geberit het nieuwe, innovatieve aanvoersysteem, dat in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden: Geberit FlowFit. Vloeiende processen en een hele reeks innovatieve productdetails maken van FlowFit hét leidingsysteem van de toekomst. Afgelopen jaar is in de eerste projecten al gebleken dat dit nieuwe aanvoersysteem nieuwe ervaringen biedt aan zowel de installateur als de adviseurs en projecteigenaren. FlowFit voldoet aan de drie belangrijkste behoeften: zekerheid, hygiëne en verwerkingscomfort. Bovendien is FlowFit perfect toe te passen in prefab projecten.

Door de consequente focus op de productvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit met FlowFit ervoor, dat er geïnstalleerd kan worden in een vloeiende beweging. FlowFit neemt namelijk allerlei moeilijkheden weg, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw en een tijdrovende installatie.

Compatibel met Geberit PushFit

Geberit FlowFit is volledig compatibel met Geberit PushFit insteekfittingen en kan zonder verdere aansluitelementen of adapters worden geïnstalleerd. Daarnaast kan Geberit FlowFit met de MasterFix adapter zonder gereedschap uitstekend op Geberit installatie-elementen en muurplaten aangesloten worden. 

Vier keer nooit meer:

Nooit meer een onhandige werkhouding

Dankzij de draaibare fitting kan de installateur zelf de handigste perspositie bepalen. Met FlowFit is het niet meer nodig om de fitting volledig te omsluiten met de persbek: de persbek hoeft alleen nog op de zijdelings geplaatste persindicator te worden gepositioneerd. Hierdoor is het mogelijk om ook in hoeken of krappe plekke makkelijk en veilig te werken.

Nooit meer gereedschap wisselen

Geberit FlowFit is verkrijgbaar in acht afmetingen, die met slechts twee verschillende persbekken - voor alle leidingdiameters van d16 t/m d75 - kunnen worden verwerkt. Dit voorkomt onderbrekingen wegens het wisselen van gereedschap. De juiste persbek wordt bepaald aan de hand van de kleur: kleine leidingdiameters van 16 t/m 40 mm kunnen worden verwerkt met de blauwe persbek en de grotere leidingdiameters van 50 t/m 75 mm met de oranje persbek.

Nooit meer onzekerheden

De persindicator leidt het gereedschap automatisch naar de juiste positie. Dit voorkomt de mogelijkheid van een onjuiste positionering en verkeerde verpersing. Op het inspectievenster is te zien wanneer de leiding diep genoeg is ingestoken. De persindicator geeft vervolgens aan of de aansluiting verperst is. Omdat de persindicator na het persen loskomt, zijn niet verperste verbindingen direct zichtbaar en onmiddellijk gedetecteerd.

Nooit meer hygiënezorgen

FlowFit biedt hygiëne op verschillende vlakken. Zo is de drinkwaterhygiëne met FlowFit gemakkelijker te garanderen. De geoptimaliseerde uitvoering van de FlowFit fitting leidt tot minimaal drukverlies. Het water stroomt met minder drukverlies door het leidingsysteem tot aan het afnamepunt. Ontwerp en installatie van het leidingsysteem met kleinere diameters is hierdoor mogelijk. Een ander voordeel is dat dit leidt tot kortere doorlooptijden, een lager watervolume en dus minder stagnatie in de leiding. Geberit FlowFit is KIWA-gecertificeerd.

Vergroot rendement

Met FlowFit wordt het rendement van uw project vergroot: er kan sneller en comfortabeler geïnstalleerd worden, er zijn minder faalkosten, er is meer veiligheid en kleinere leidingdiameters zijn mogelijk in het project, waardoor er een besparing ontstaat van materiaalkosten en watervolume.