Afbeelding

Subsidie aanvragen

SUBSIDIE

Voor het omscholen van personen voor een baan in de techniek kun je als werkgever in aanmerking komen voor een subsidie vanuit de Omscholingsregeling naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT. In totaal is er voor ruim 2.666 omscholingstrajecten budget gereserveerd. Reageer wel snel, want de sluitingsdatum voor deze subsidieregeling is 1 december en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt een bedrag van 3.750 euro beschikbaar per om te scholen medewerker. Per werkgever geldt een maximum van zes omscholingstrajecten. Bedrijven en instellingen die een omscholingstraject aanbieden, moeten bovendien voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Voorwaarden

Enkele belangrijke voorwaarden zijn dat de persoon in kwestie vóór 1 juli 2022 niet in de beroepsgroep werkte, tot twee jaar voorafgaand aan de aanvraag geen voortgezet onderwijs volgde (dan kan er namelijk sprake zijn van aanvankelijke scholing), het nieuwe beroep moet in minimaal de helft van de werktijd worden uitgevoerd, de opleiding moet gestart zijn op of na 1 juli 2022 en niet later dan binnen 3 maanden na indiening van de aanvraag en het beroep waar de medewerker naar wordt omgeschoold is een kansrijk beroep binnen de ICT en techniek. Loodgieters en monteurs water, sanitair, gas en verwarming vallen hieronder.