CoMetec neemt de uitvoering van alle sociale regelingen, zoals voor oudere werknemers, ter hand.
CoMetec neemt de uitvoering van alle sociale regelingen, zoals voor oudere werknemers, ter hand. Hans Peijs

CoMetec neemt uitvoering
sociale regelingen ter hand

Vanaf 1 januari volgend jaar is er een nieuwe organisatie in de installatiebranche: CoMetec. Deze gaat de administratieve uitvoering van sociale regelingen en inkomensverzekeringen in de Metaal & Technieksector uitvoeren. Deze komt in de plaats van financieel dienstverlener MN. 

Daarnaast communiceren werkgevers momenteel met PMT over pensioenregelingen en voor de WIA-Werknemersverzekeringen is NV schade nu nog de aangewezen partij. Ook deze gaan over naar CoMetec.

Oog op de toekomst

CoMetec is opgericht met het oog op de toekomst. De wereld van pensioenen en sociale verzekeringen is continu in beweging en daar moet een solide organisatie voor zijn. “CoMetec staat voor een zorgvuldige uitvoering van de inkomensverzekeringen en sociale regelingen zoals afgesproken in de cao’s. Ze stellen vast of een werkgever binnen de werkingssfeer van de cao voor de sector valt. Voor de inkomensverzekeringen en sociale fondsen zorgen zij voor inning van de bijdragen”, staat in de aanbeveling. 

WIA

Ook regelt CoMetec de administratie en uitvoering van de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). “Daarbij focussen ze niet alleen op de administratieve kant van de uitkeringsaanvragen, maar houden ze werknemers zo duurzaam mogelijk inzetbaar met behulp van persoonlijke, intensieve re-integratietrajecten. Daarover rapporteert de uitvoerder frequent en helder aan de werkgever. Verder zorgt CoMetec voor het tijdig uitkeren van WIA-gelden aan werknemers.”

Nog niets doen

Werkgevers hoeven nu nog niets te doen: de veranderingen vinden op de kantoren plaats. De komende periode wordt iedereen die dit aangaat geïnformeerd over de op handen zijnde veranderingen en over wat dit voor gevolgen gaat hebben.