Afbeelding
Hans Peijs

Handvat voor duurzaamheid

Niet elke woningcorporatie, gebouwbeheerder en installateur weet welke duurzame installaties geschikt zijn voor woningen en daardoor stagneren projecten soms. Bij wijze van koerswijzer is er de publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’. Die is gepresenteerd tijdens het Energy Up-congres van Stroomversnelling. 

De komende jaren worden in ons land honderdduizenden woningen gerenoveerd om klaar te zijn voor aansluiting op een duurzame warmtebron en daarvoor is een scala aan technische oplossingen beschikbaar. Een goed totaaloverzicht van de keuzes en mogelijke combinaties ontbrak tot nu toe, maar daarin brengt de publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’ verandering. Die biedt een totaaloverzicht van keuzes en mogelijke combinaties en is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties, maar ook voor bedrijfsleiders, managers en projectleiders bij installatie- en bouwbedrijven. Doel is om besluitvorming rond duurzame renovatieprojecten te versnellen en de (prestatiegerichte) uitvraag aan de markt te vereenvoudigen.

Goed om te weten: de publicatie bevat geen voorschriften, maar een ‘redeneerlijn' voor het kiezen van duurzame installaties voor specifieke woningtypes. Voorzitter Leen van Dijke van Stroomversnelling: "Deze publicatie geeft de sector een handvat bij het beoordelen van installatieconcepten voor specifieke typen woningen."