Afbeelding

Amsterdam biedt inwoners
gratis omscholing aan

WERKGELEGENHEID

De gemeente Amsterdam helpt mensen op weg naar een baan met toekomst. Hierbij biedt de gemeente een gratis omscholingstraject aan. Installateur is een voorbeeld van een baan waar Amsterdam om zit te springen en vandaar de campagne 'Baan met toekomst.'

Er zijn in Amsterdam en omgeving 7.000 vacatures in de installatiesector, bouw, techniek en infrastructuur. En door het tekort aan werknemers komt de duurzame ontwikkeling van de stad in de knel en dat moet worden voorkomen.

Verduurzamen

Amsterdam investeert in deze banen, die nodig zijn om de stad verder te verduurzamen. Huizen isoleren, zonnepanelen plaatsen, warmtenetten aanleggen en huizen bouwen. "Zo werken we toe naar een schone, uitstootvrije stad met genoeg woningen", laat de gemeente weten.
Om die reden zijn er nu gratis omscholingstrajecten waarvoor Amsterdam de handen heeft ineengeslagen met opleiders, werkgevers en brancheorganisaties.

Oriƫntatiedagen

De mensen op wie gemikt wordt hebben momenteel geen werk of zijn op zoek naar een nieuwe baan. Voor deze mensen zijn er vier oriƫntatiedagen georganiseerd. "Na een korte omscholing kan iemand al snel beginnen en verder groeien. Om te starten is het niet nodig om meteen alle kennis en vaardigheden in de vingers te hebben", schrijft de gemeente.