Afbeelding

Boek is inspiratiebron

"Verhalen over gewone mensen, opgetekend door een sociaal bewogen verwarmingsmonteur. Ik hoop dat dit boek mensen inspireert om voor dit mooie vak te kiezen."

Dit is de aanbeveling van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, bij het boek dat cv-monteur Theo van der Himst heeft geschreven. Het boek komt wat Terpstra betreft op een zeer goed moment: alle zeilen moeten worden bijgezet om mensen te werven voor de installatiesector. Op dit moment komen installatiebedrijven zo’n 20.000 collega’s tekort en dat terwijl de komende jaren woningen met cv-ketels verduurzaamd moeten worden. In Nederland moeten zo’n 7 miljoen cv-ketels onderhouden worden door installatieprofessionals en jaarlijks worden er 431.000 toestellen vervangen. Terpstra schrijft in zijn voorwoord dat hij hoopt dat de ervaringsverhalen mensen aanspoort om voor een baan in de techniek te kiezen, juist ook omdat het mensenwerk is.
Ook René Breman, directeur van Breman Installatiegroep, is enthousiast over de verhalenbundel. "Theo's verhalen laten zien hoe mooi het is om monteur te zijn, en op alle fronten bij te dragen aan een energiepositieve samenleving", aldus Breman.

Het boek is te koop via de website installatie.nl alsook bij bol.com. ISBN: 978-90-9036111-6, prijs 11,95 euro, inclusief verzendkosten.