Afbeelding

Is een gadget de oplossing?

Wanneer we het in installerend Nederland hebben over tijdsbesparing is een gadget niet het eerste woord waar iedereen aan denkt. Ergens is een gadget in onze beleving een hebbeding geworden, terwijl de oorspronkelijke betekenis van een gadget een ‘nieuwe, ingenieuze, toepasbare, mechanische of elektrische oplossing’ is. Een betere omschrijving van ons leidingsysteem Geberit FlowFit is bijna niet te vinden. Want niet alleen is Geberit FlowFit een slimme installatieoplossing, het zorgt er ook voor dat u de komende jaren al het werk op tijd klaar krijgt.

De werkdruk zal er de komende jaren namelijk niet minder op worden. Iedereen die het nieuws een beetje heeft gevolgd weet dat minister Hugo de Jonge op de VSK geen ballonnetje opliet, maar bijna een bom tot ontploffing bracht. Door heel Nederland te verplichten over te stappen op de hybride warmtepomp worden installateurs voor bijna onmogelijke opgaven gezet. De ene nieuwe wet is nog niet van kracht of er komen weer nieuwe regels en voorschriften aan die de energievraag moeten beperken en de kwaliteit moeten verbeteren. De vraag ‘Hoe gaan we dit oplossen?’ is de laatste tijd het gesprek van de dag en dat terwijl het nu al bijna een dagtaak is om voldoende gekwalificeerd personeel te krijgen en te houden.

Een tip: investeer in ingenieuze oplossingen die het werk lichter maken. In goed gereedschap en goede materialen. Zelfs al denkt u misschien: ach, met mijn oude persbekken en vertrouwde leidingsysteem werk ik nog snel genoeg. Dan heeft u duidelijk Geberit FlowFit nog niet ontdekt, want met ons nieuwe innovatieve leidingsysteem kijkt u pas echt tevreden naar de verbinding. En u zult verbaasd zijn over de snelheid waarmee u zo veel vakmanschap kunt etaleren. Bij renovaties bespaart u zich bovendien veel onhandig gedoe. En is uw bedrijf actief in de seriematige bouw, dan kunt u echt uren tijdwinst per week realiseren.

Werkt u met FlowFit dan is ontbramen of kalibreren van leidingen namelijk niet meer nodig. Na het op maat maken van de leiding steekt u het uiteinde gewoon in de koppeling. Vervolgens plaatst u de persindicator in de gewenste positie door de fitting te draaien. U hoeft zich dus niet meer in onmogelijke posities te wringen, want zelfs in onhandige en schijnbaar onbereikbare hoeken kunt u de leidingen nog verpersen. Dat komt omdat de persbek niet de hele leiding omsluit: de persbek schuift alleen over de persindicator heen. Is de leiding goed afgeperst dan valt de indicator van de fitting af. 

Het hele proces - vanaf het op maat maken van de leiding tot en met het afpersen - is een kwestie van seconden geworden. Zelf naar de juiste maat persbek hoeft u niet meer te zoeken. FlowFit heeft slechts twee persbekken: blauw 16 t/m 40 mm en oranje 50 t/m 75 mm. De kleur van de fitting geeft aan welke persbek u nodig heeft. Zet dat maar eens af tegen uw huidige praktijk.