Afbeelding

Slim bekeken: Geberit Silent-db20 Offset fitting

Soms past het gewoon niet. Als de verbindingspunten van de standleidingen in de vloer en het plafond niet precies op één lijn liggen, is dat voor de installateur een uiterst vervelende situatie. In dergelijke gevallen moet de installateur extra bochten gebruiken om het verschil te compenseren. Voor deze vervelende en tijdrovende klus bestaat nu een eenvoudig alternatief.

Een oplossing voor vrijwel alle problemen

Met de Geberit Silent-db20 Offset fitting kunnen standleidingen eenvoudig met elkaar worden verbonden, ook als ze niet perfect op één lijn liggen. Met de fitting kan een axiale afwijking tot 10 cm worden gecorrigeerd. Tussen twee fittingen passen leidingen met een lengte van 1,5 tot 3 meter. Dit betekent dat de Geberit Silent-db20 Offset fitting een geschikte oplossing is voor de meeste probleemsituaties. In plaats van de extra bochten van 15°, 30° of 45° die de installateur voor dergelijke gevallen bij zich moest hebben, heeft hij voortaan nog maar één fitting nodig: de Geberit Silent-db20 Offset fitting. Hierdoor is aanzienlijk minder tijd nodig voor installatie. Slim bekeken!

Verbeterde geluidsreductie bij offset

Een belangrijk detail: bij installaties met Geberit Silent-db20 Offset fittingen wordt de hoge geluidsreductie van de Geberit Silent-db20 afvoersysteem nog steeds gehandhaafd. Met behulp van de fitting wordt de standleiding min of meer recht gehouden en wordt het water minder omgeleid dan wanneer er bochten worden gebruikt. Dat maakt een groot verschil vanuit akoestisch oogpunt. Een ander voordeel is dat een geleidende beugel in het midden van de standleiding tussen de verdiepingsvloeren niet meer nodig is.