Afbeelding

Geberit FlowFit genomineerd voor VSK Award 2022 in categorie Installateurszaken

Installeren in één vloeiende beweging

Geberit is genomineerd voor de VSK Award 2022 in de categorie Installateurszaken met het innovatieve Geberit FlowFit aanvoersysteem. Door de consequente focus op de productvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit met het in 2021 geïntroduceerde FlowFit perssysteem dat er in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden.

Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw, onnodige milieubelasting en een tijdrovende installatie, behoort met FlowFit tot het verleden. Deze essentiële voordelen zijn ook de VSK jury opgevallen en Geberit is dan ook verheugd met de nominatie. Tijdens de opening van de 25e VSK beurs, volgende week dinsdag in de Jaarbeurs te Utrecht, zal de winnaar bekend worden gemaakt.

FlowFit biedt een eenvoudige, tijdbesparende en veilige installatie van het aanvoersysteem

FlowFit biedt een eenvoudige, tijdbesparende en veilige installatie van het aanvoersysteem. Concreet betekent dit voor de installateur dat hij/zij nooit meer hoeft te ontbramen of kalibreren, dat er tijdens het installatieproces zekerheid is of een fitting wel of niet verperst is, dat de installateur zelf de handigste perspositie kan bepalen én dat er slechts twee persbekken nodig zijn voor alle leidingdiameters. Bovendien zorgt Geberit FlowFit voor veiligheid, een gegarandeerde drinkwaterhygiëne en wordt het rendement van het project door het gebruik van FlowFit vergroot.

VSK Awards

De jury van de VSK Awards, onder voorzitterschap van Doekle Terpstra, voorzitter van brancheorganisatie Techniek Nederland, heeft de inzendingen van de standhouders van de VSK beoordeeld op basis van innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. Uit de inzendingen zijn in 3 categorieën ieder 3 producten genomineerd. In de categorie Installateurszaken heeft de jury Geberit FlowFit genomineerd.

Juryoordeel

De jury zegt: “Geberit FlowFit is een praktische toevoeging aan het complete palet van vernieuwde perssystemen voor drinkwater en cv. Er is goed gekeken naar praktische struikelblokken die monteurs ervaren: de krappe ruimtes en de persbekken die je bij je moet hebben. Daarnaast is de jury blij met de blijvende aandacht voor doorstroming, hygiëne en de garantie dat verbindingen ook echt dicht zijn. Goede doorstroming zorgt voor minimaal drukverlies. Het maakt kleinere diameters, kortere doorlooptijden en lager watervolumes mogelijk, en leidt tot minder stagnatie."

Blij met de nominatie

“Wij zijn zeer blij met deze nominatie. Bij de ontwikkeling van FlowFit hebben we echt gekeken naar de dagelijkse problemen waar installateurs tegenaanlopen. Met het FlowFit systeem tackelen we deze ongemakken, waardoor de installateur enorm wordt ontzorgd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal persbekken. Bij FlowFit hebben we dat weten te reduceren tot maar 2 persbekken voor alle diameters. Hierdoor is het werk veel minder zwaar, en sneller. Een ander voorbeeld is het persen van buizen in freeswerk. Met FlowFit hoeft je niet meer dieper te vrezen of de leiding eruit te trekken om te kunnen persen. Door dit soort ‘slimmigheden’ voegen we wezenlijk iets toe aan de dagelijkse manier van werken van de installateur en dat maakt ons heel trots", aldus Daniëlle Maasdam, Sales Manager B2B Technology bij Geberit.

Afbeelding
Afbeelding