Afbeelding
Hans Peijs

Gezocht: commissielid Klimaat- en Duurzame techniek

VAKCOMMISSIE

Techniek Nederland zoekt een lid voor de Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek. (VKD) Volgens de brancheorganisatie is het een uitdagende functie die niet al te veel tijd in beslag neemt. 

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) is een van de grootste commissies van Techniek Nederland. De vakcommissie die bestaat uit 6 ondernemers, een vakspecialist en een branchemanager en richt zich op alle directeuren en (midden)managers van installatiebedrijven. De vakcommissie beschouwt de ontwikkelingen in de branche en daarbuiten, peilt de behoeften van de achterban, legt verbanden en ontwikkelt een visie. Vervolgens wordt dat omgezet in doelstellingen en concrete producten, diensten en activiteiten. Daarbij wordt samengewerkt met de professionals van de vereniging. De vakgroep legt verantwoording af aan het bestuur.

De vakcommissie behandelt grofweg de onderwerpen klimaat- en duurzame technieken, gasleidinginstallaties en gasverbrandingstoestellen, CO-certificering, rookgasafvoer, koeltechniek, ventilatie, waterstof en energieprestatie.

Het tijdsbeslag is beperkt, maar niet precies aan te geven. De VKD vergadert in de regel vier- à vijfmaal per jaar en organiseert een ledenbijeenkomst. Daarnaast is enige inzet nodig bij de realisatie van de doelstellingen.