Afbeelding

We kunnen elkaar weer fysiek ontmoeten tijdens de VSK

Hèhè, we kunnen elkaar eindelijk weer fysiek ontmoeten tijdens de VSK. Die vindt plaats van 17 tot en met 20 mei en het belooft een inspirerende beurs te worden. Het thema is ‘Onze toekomst, jouw wereld'.

De editie van 2022 stond gepland in februari maar werd uitgesteld naar deze maand vanwege de corona-ellende. Hoe dan ook: de branche snakt ernaar om weer oog in oog met elkaar bij te praten over actuele ontwikkelingen. En die zijn er volop! De installatiesector bevindt zich in de grootste transitiefase in haar geschiedenis en de veranderingen gaan razendsnel. De blik is op de toekomst gericht alsook op de onmisbare rol die de sector speelt in het behalen van de ambitieuze klimaatdoelstellingen. 

Het is dit jaar de 25ste editie van de belangrijkste vakbeurs in de installatiesector, maar daar zal de bezoeker niet veel van merken. Waar zij wel veel van zullen merken is dat de organisatie als vanouds een programma in elkaar heeft gedraaid dat klinkt als een klok. 

VSK Kennis Theater

In het VSK Kennis Theater in hal 10 bijvoorbeeld zijn doorlopend onafhankelijke presentaties. Een hands-on programma waar praktische presentaties gegeven worden over de belangrijkste ontwikkelingen in de branche, zoals over E&W, ecosystemen, luchtkwaliteit en binnenklimaat, gezonde gebouwen en remote monitoring. VSK-partner Techniek Nederland heeft elke dag een divers en nieuwsgierigmakend programma. Van de Gasketelwet, legionellawetgeving, elektrificering van klimaatinstallaties, transitie in koudemiddelen tot aan de energietransitie en de kansen voor ondernemers. In hal 10 is ook het VSK Nieuwscafé.

Duurzaamheid is ook een prioriteit, hetgeen tot uiting komt met een Duurzaamheidsplein. Hier presenteren kennisinstituten en bedrijven hun oplossingen.
Tot slot kunnen vaklieden hun vaardigheden testen en demonstreren met drie spellen: De Lopende Band: 'Band met techniek', Duurzaamheidsroute: 'Duurzaamheid - jouw wereld' en Kennisquiz: 'Voorsprong door kennis'.