Veilig werken (helm, veiligheidsschoenen en indien mogelijk handschoenen) en natuurlijk veilig omhoog zijn belangrijk.
Veilig werken (helm, veiligheidsschoenen en indien mogelijk handschoenen) en natuurlijk veilig omhoog zijn belangrijk. Hans Peijs

Bewust Veilig-dag komt eraan

De zesde Bewust Veilig-dag op woensdag 30 maart werpt zijn schaduw alweer vooruit en ook dit jaar belooft het weer een bijzondere dag te worden waarin de bouwbranche en de installatiesector laten zien wat veilig werken in de praktijk inhoudt. Aanmelden kan nog.

Een aantal brancheorganisaties, waaronder Techniek Nederland, hebben de handen ineengeslagen om elk jaar deze dag te houden. Het gezamenlijke doel is dat alle bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud het belang van veilig en gezond werken omarmen. Het idee laat zich aldus omschrijven: 'Het is belangrijk dat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig thuiskomt en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen gaat. Het is ieders verantwoordelijkheid om deze risico's zo beperkt mogelijk te houden en dat begint vaak bij bewustwording.'

Twee manieren

Installatiebedrijven kunnen op twee manieren meedoen. Of je neemt als ondernemer het initiatief en verzorgt zelf een volledig programma of je maakt gebruik van het promotiemateriaal dat wordt uitgereikt door de organisatie. Dit bestaat uit een logo, poster, advertentie (om aan te bieden aan de lokale krant: de kosten zijn voor de ondernemer), een veiligheidskrant en een set onlinegames die op de dag zelf beschikbaar is.
Meer informatie is te vinden op www.bewustveilig.com of neem contact op met Linda Hartensveld via 088-543 27 47 of l.hartensveld@technieknederland.nl.