Wij Techniek ontwikkelde onder andere een educatief bordspel over techniek.
Wij Techniek ontwikkelde onder andere een educatief bordspel over techniek.

Werkzaamheden Wij Techniek op laag pitje

WIJ TECHNIEK

Het ontwikkelingsfonds voor de technische branche Wij Techniek (voorheen OTIB) heeft de werkzaamheden in het nieuwe jaar praktisch 'on hold' gezet. De reden is dat er geen nieuwe cao Metaal & Techniek is en daardoor zijn de inkomsten in de vorm van een heffingsbijdrage opgedroogd. Wel gaat de verstrekking van vergoedingen uit 2021 gewoon door.

Wij Techniek verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Goedgeschoolde vaktalenten geven de branche immers een kwaliteitsimpuls. Wij Techniek heeft daarvoor een groot aantal programma's en projecten die veelal goed worden gewaardeerd.

Geen nieuwe cao

Maar nu even niet. Wij Techniek is volledig afhankelijk van de heffingsbijdrage die werkgevers betalen, maar zolang er geen nieuwe cao is, wordt deze bijdrage niet geheven. "Zonder deze inkomsten kunnen wij geen uitgaven doen en dat heeft gevolgen voor onze dienstverlening. Al onze activiteiten komen hierdoor voorlopig op een laag pitje te staan. Wij verstrekken in 2022 voorlopig geen tegemoetkomingen", laat Wij Techniek weten.

Vergoedingen 2021

Voor het aanvragen van vergoedingen over 2021 is er niets veranderd. Het indienen van declaraties voor de OSR bijvoorbeeld, kan tot uiterlijk 28 februari 2022. "Zodra er een nieuwe cao is afgesloten, staan wij uiteraard graag weer voor iedereen klaar", besluit Wij Techniek.