De stand van Geberit op de VSK in 2018.
De stand van Geberit op de VSK in 2018. Hans Peijs

Alle begrip voor verschuiven VSK

VAKBEURS

Normaal gesproken loopt de temperatuur in de installatiebranche elk even jaar rond deze tijd op. De dagen staan dan namelijk in het teken van de VSK, verreweg de belangrijkste beurs voor de sector in Nederland. Maar niet dit jaar. Corona heeft roet in het eten gegooid, waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag de beurs te verplaatsen. De nieuwe beursdata zijn nu 17 t/m 20 mei; en nu maar duimen dat het goed gaat.

Het uitstel hing vanaf begin december al in de lucht, maar pas in de tweede week van december viel het definitieve besluit. Weliswaar zijn er onlangs versoepelingen doorgevoerd, maar nog altijd is de 'beurzenmarkt' niet wat het was. Jaarbeurs Utrecht, dat de VSK organiseert, hoop daarom vurig dat in mei de bakens zijn verzet en dat er wel weer een volwaardige beurs kan worden gehouden.

Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, zei er onder andere dit over: “We hebben veel overleg gehad met de branche en de uitkomst daarvan is dat we de VSK een paar maanden doorschuiven. Deze sector speelt een ongelooflijk belangrijke rol in de energietransitie, dus de behoefte om elkaar te zien en spreken is heel groot. We hebben er alle vertrouwen in dat we dat in mei ongedwongen kunnen doen.”

Begrip

Jaarbeurs Utrecht heeft in de branche alle begrip gekregen voor het besluit. Remi Hompe, directeur van Binnenklimaat Nederland, liet onder meer weten: “Binnenklimaat Nederland is blij met het besluit om de VSK uit te stellen naar mei. Vanuit Binnenklimaat Nederland hechten we net als onze partners groot belang aan de veiligheid en gezondheid van exposanten en bezoekers, maar ook de kwantiteit en kwaliteit van het beursbezoek hadden onze aandacht.”

En Coen van de Sande, directeur van de NVKL: "Wij willen ons als branchevereniging voor Koudetechniek en Luchtbehandeling op de VSK goed kunnen presenteren als kennis- en ontmoetingscentrum. We zijn daarom bijzonder verheugd met het verplaatsen van de 25ste editie van de VSK naar mei 2022.”