Ellen Vermeer is blij met de Top Employer Award.
Ellen Vermeer is blij met de Top Employer Award.

'Dit is mijlpaal in onze groeistrategie'

Hoppenbrouwers Techniek wint belangrijke HR-award

PERSONEEL

Met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt is het voor werkgevers nog belangrijker geworden om aandacht te hebben voor ‘goed werkgeverschap’. Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout is juist daarom zo blij met de internationale erkenning die ertoe heeft geleid dat het de Top Employer Award in de wacht heeft gesleept. "Dit is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie", meldt HR-directeur Ellen Vermeer met gepaste trots.

Uniek is het niet dat een Nederlands bedrijf deze award heeft gewonnen. Hoppenbrouwers Techniek is namelijk één van de 63 bedrijven in Nederland die in 2022 gecertificeerd is als Top Employer. Maar zeldzaam in de installatiebranche is het wel. En juist nu de spanning op de arbeidsmarkt enorm is, is het een award die grote waarde heeft.

Lange termijn

Jaarlijks solliciteren zo’n zesduizend mensen bij Hoppenbrouwers Techniek, waar momenteel rond 1.500 medewerkers op de loonlijst staan. In het rapport van Top Employer Institute staat dat de technisch dienstverlener vooral gewaardeerd wordt om de langetermijnvisie. "We hebben een visie die rust en stabiliteit geeft voor mensen. We zijn een gezond bedrijf waarin onze medewerkers weten wat ze kunnen verwachten. Ook aan sollicitanten laten we zien dat achter onze bedrijfsvoering een gedachte zit, we nemen ze mee in de doelstellingen van het bedrijf en de persoonlijke ontwikkeling die ze daarin kunnen doormaken", licht Vermeer toe.

Prima dus, maar er zijn ook nog volop kansen. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt wil Vermeer nog meer de focus leggen op het aannemen van zij-instromers en vrouwen in de techniek. Hoewel daar al veel resultaat mee is geboekt, ziet zij vooral bij die doelgroepen veel potentieel. "Maar ook zullen medewerkers zich moeten ontwikkelen tot kenniswerkers, omdat minder mensen relatief meer zullen moeten gaan doen. Verder zullen we talent versneld aanspreken om de ambities van ons bedrijf waar te kunnen maken. We ontwikkelen hiervoor een passend opleidings- en loopbaanprogramma", aldus Ellen. 

Visie geeft rust en stabiliteit

Top Employer Institute

Top Employer Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR-vlakken, zoals de rol van HR binnen de businessstrategie, carrièreplanning en talentontwikkeling, zorg en werkplezier voor medewerkers, maar ook inclusiviteit en duurzaamheid worden beoordeeld.

Hoppenbrouwers Techniek begon iets meer dan 100 jaar geleden als eenmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 17 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren.