Afbeelding

Peugeot e-Boxer: de vertrouwde besteller, maar dan elektrisch

IMPRESSIE

De Peugeot Boxer is al jarenlang een bekend verschijnsel als bestelauto. Peugeot doet echter een duit in het duurzaamheidszakje door van deze populaire bestelauto ook een elektrische versie uit te brengen: de e-Boxer, inderdaad. In principe mooi, maar er zijn wel een paar maars.

Op pagina 10 van deze krant leest u een bericht over de opkomst van de zero-emissiezones in Nederland. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen te verzinnen waarom je een elektrische bestelauto wilt. Bijvoorbeeld omdat het duurzaam is en duurzaam is hot tegenwoordig. En dat beseft Peugeot ook, met als gevolg de e-Boxer.

Haken en ogen

Maar zoals we de gewone Boxer op diesel zeer kunnen waarderen, zitten hier wel wat haken en ogen aan. Neem bijvoorbeeld de automatische transmissie die zich laat bedienen met drukknoppen. In principe handig, maar de knoppen vereisen best veel aandacht tijdens het rijden. Even te kort ingedrukt en je komt niet weg: en leg dat maar eens uit aan die toeterende bestuurder achter je. Ook ontbreekt een P-stand, waardoor je dus afhankelijk bent van de handrem links naast de bestuurdersstoel. Dat is niet erg en het went, maar als je de auto dan toch onder handen neemt, doe het dan goed.

Actieradius

Verder is de informatievoorziening aan boord wat aan de karige kant, met een snelheidsmeter met nog een heuse naald. En de leesbaarheid van je actieradius die je nog hebt, is ook niet heel groot. En nergens vind je informatie over je verbruik in kWh/100 km, zoals alle andere EV’s wel doen. Met een actieradius van 200 kilometer bij volle accu’s voldoet de E-Boxer overigens wel aan de verwachtingen. De auto rijdt ook wat schokkerig en met kW/122 pk en 260 Nm kom je in de stad nog wel weg, maar op een snelweg invoegen kan best een dingetje zijn.

Ruime variëteit

Wel bijzonder is dat de E-Boxer er in een ruime variëteit is. De gesloten bestelwagen is er in vijf grootten (L1H1 t/m L4H3, volumes van 8 tot 17 kuub) en daarnaast zijn er de Chassis Cabine en Plancher Cabine voor een opbouw naar keuze. Het laadvermogen is met gemiddeld 1.250 kg (ruim 810 kilo voor de versie die hieronder staat beschreven) alleszins bruikbaar. De prijzen variëren van 57.990 tot 68.380 euro en dat is best pittig. Laten we het zo zeggen: er zijn andere elektrische bestelbussen die voor hetzelfde geld meer te bieden hebben.

Bron: Autoweek