Afbeelding

Komt u handen tekort op de wc?

Vorige maand werd bekend dat het personeelstekort in de installatiesector nog verder is opgelopen. Inmiddels kan 30% van de vacatures niet meer ingevuld worden, becijferde ABN AMRO. Dat is beduidend hoger dan in de rest van de bouwsector. Terwijl we hier wel praten over vakmensen die voorzien in een eerste levensbehoefte! Voor woningen zijn een goed werkende verwarming en wc essentieel. 

Slimme productoplossingen helpen je het tekort aan handen te compenseren. In de vorige editie hadden we het over het innovatieve FlowFit leidingsysteem, dit keer gaan we in op de kleinste ruimtes. Badkamers en wc’s waar je eigenlijk met zijn tweeën in wilt werken, maar waar je nu - door slimme oplossingen - ook goed alleen uit de voeten kunt.

Wat doet u als er geen personeel voorhanden is om een nieuwe badkamer te installeren? Koopt u personeel in bij andere bedrijven? Tegen een hoger uurtarief om uw klanten tevreden te stellen?  Het is misschien een vreemde vraag, maar dit is wel de huidige praktijk volgens ABN AMRO. Omdat de druk (voornamelijk) in de Randstad zo hoog is geworden, wordt personeel overal geworven. Uit andere sectoren, uit dunbevolkter regio’s en bij andere bedrijven. Het enige lichtpuntje is dat het aantal vakmensen in de techniek voor het eerst sinds jaren is gegroeid, maar lang niet voldoende om de duizenden vacatures in te vullen. Om toch het werk af te krijgen, wordt u door Geberit letterlijk een handje geholpen.

Die assistentie begint bij het bestellen. Dat hoeft niet langer per artikel: afgelopen jaren introduceerde Geberit handige pakketten. Zoals WC Packs, met alle onderdelen in één doos. En nu komen daar de wastafel- en onderkastpakketten bij. De iCon en Renova Plan badkamerseries zijn als één product te bestellen. Hiermee bespaar je tijd op de bouwplaats omdat je zeker weet dat het past en de producten optimaal op elkaar afgestemd zijn.

Maar wist u dat het vernuft niet alleen in de box zit, maar ook verweven is in het DNA van de box zelf? Zo hebben de AquaClean douchewc’s een verpakking waardoor één persoon deze ‘spierballen-wc’ aan de muur kan bevestigen. Het closet is namelijk verpakt in een doos met aan de onderzijde kartonnen ribben. Deze ribben ondersteunen het closet. Daardoor kun je de verpakking met het closet eenvoudig tegen de muur schuiven en het closet vervolgens met gemak monteren, terwijl alles netjes en veilig op zijn plek wordt gehouden. 

Daarnaast zijn er voor wastafels slimme oplossingen, zoals het Easy Fast Fix 1 systeem. Zijn de stokbouten of draadeinden in de wand aangebracht, dan grijpt de Easy Fast Fix 1 bevestiging (van de wastafel) zich vast in de ophanggaten. Daardoor kan de installateur het keramiek gerust even loslaten om de wastafel verder af te monteren. Een extra paar handen is niet nodig!