Afbeelding

Installatiebranche in de etalage

BRANCHE

'De Makers van Morgen'. Dat is de titel van een nieuw platform dat Techniek Nederland vorige week is gestart. De campagne richt zich op zowel de mensen die in de techniek werkzaam zijn als op iedereen die interesse heeft in de mensen achter techniek. De komende weken zijn er op de radio commercials over het platform te horen en er staat een video op verschillende socialemediakanalen.

Het nieuwe platform toont natuurlijk technische hoogstandjes, maar richt zich vooral op de mensen daarachter. Ondernemers van divers pluimage en natuurlijk de fitters die elke dag in deze sector werken, komen uitgebreid aan het woord. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, zegt er onder andere dit over: "De Makers van Morgen is de etalage van de technieksector. We laten de geweldige prestaties zien die onze leden dagelijks leveren. De Makers van Morgen gaat over gedreven mensen die bedenken, installeren en verbinden. Ondernemers en vakmensen die ervoor zorgen dat alles werkt. Zij hebben oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken waar ons land voor staat. Want alleen met handige handen, knappe koppen en slimme innovaties kunnen we de energietransitie vaart geven en onze infrastructuur moderniseren."

Inzicht in belang
van techniek

Het platform geeft vooral ook inzicht in het belang van techniek. "Want waar zouden we zijn zonder verwarming, koeling, elektriciteit en water? De technieksector is onmisbaar voor de maatschappij. De helden van de technieksector staan centraal op 'De Makers van Morgen'. Samen met onze leden, die hier hun verhalen kunnen delen, maken we van het platform het kloppend hart van onze sector."

Potentiële werknemers

De 'Makers van Morgen' gaat ook een rol spelen bij het werven van jong technisch talent en het enthousiast maken van zij-instromers voor een carrière in de techniek.