Altijd een helm op en handschoenen aan is een van de adviezen om veilig te werken.
Altijd een helm op en handschoenen aan is een van de adviezen om veilig te werken. InstallatieNieuws

Adviseurs ArboTechniek stoppen

Eind dit jaar stopt het project ‘Veilig en gezond gedrag in de installatietechniek’ en daarom stopt ook de financiering van de ArboTechniek-adviseurs. Wij Techniek denkt nu na over de vraag wat een logisch vervolg is.

Veilig en gezond werken is belangrijk voor het fit en vitaal houden van vakmensen in de techniek. Zeker met de oplopende personeelstekorten is het belangrijk ervoor te zorgen dat iedereen binnenboord blijft en dat kan onder andere worden bereikt door medewerkers te wijzen op goede arbeidsomstandigheden. Vandaar dat adviseurs namens ArboTechniek talloze bedrijven in heel Nederland bezocht in het kader van het project ‘Veilig en gezond gedrag in de installatietechniek’. ArboTechniek is een initiatief van Wij Techniek en de vakbonden op het gebied van veilig en gezond werken.

Groot bereik

En het systeem werkt. Recent onafhankelijk onderzoek toont aan dat het bereik enorm is en dat de adviseurs voorzien in een duidelijke behoefte. Ook de leerkringen - eveneens onderdeel van het project - worden goed gewaardeerd. Juist in deze coronatijd waarin onderling contact lastiger was, is dit een resultaat om trots op te zijn.
Maar toch komt er een einde aan, want zonder subsidie geen adviseurs meer. Vanwege het grote belang van veilig werken beraadt Wij Techniek zich nu op een mogelijk vervolg.