Alle info over energietransitie op één platform

Een bezoek aan het digitale ‘Platform Energietransitie door installateurs’ is een aanrader voor iedere installateur. Hier vind je namelijk antwoorden op veel vragen die spelen rond de energietransitie.

Dit online platform is speciaal ontwikkeld voor installateurs, zowel ondernemers als werknemers, en is een schatkamer vol informatie over de energietransitie. Het platform, dat is ingesteld door Techniek Nederland, biedt installateurs overzichtelijke en gebundelde informatie over de landelijke en regionale ontwikkelingen in de energietransitie en praktische ondersteuning bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. 

Routewijzer

"Het is de routewijzer op weg naar de klimaatdoelstellingen voor 2030", aldus Techniek Nederland. De installateur vindt hier onder andere informatie over landelijke plannen en beslissingen, maar vooral ook over plannen van provincies en gemeenten en het kan zomaar zijn dat je daar als installateur bij betrokken kunt zijn. "Die plannen leiden tot nieuwe warmtevisies tot op wijkniveau. Belangrijk voor jou als installateur, want daar zitten jouw klanten", luidt niet voor niets een van de aanbevelingen op de site. Vanuit de maatregelen in het klimaatakkoord, met de eerste focus op 2030, zijn liefst 19 marktkansen voor de installatiesector geanalyseerd en op het platform uitgewerkt.

Bezoek het platform via www.energietransitiedoorinstallateurs.nl.