Afbeelding

Huis van Sarah biedt inkijkje in
toekomst installatietechniek

Voorstelling voor alle installateurs

TOEKOMST

Over de toekomst wordt veel gezegd en geschreven, maar vaak blijft het bij een vaag beeld. Maar daar is door het Huis van Sarah verandering in gekomen. In deze voorstelling die momenteel door het land reist, wordt gedemonstreerd welke rol de installateur kan hebben in 2025 en nog verder weg, in 2040.

"De techniek speelt een hoofdrol bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. In het Huis van Sarah wil Wij Techniek de vakman en vakvrouw van nu en van morgen inspireren." Aldus luidt de aanbeveling van Wij Techniek (het vroegere ontwikkelings- en opleidingsfonds OOMT).

Om de theatervoorstelling, die Wij Techniek samen met TheaterMakers Radio Kootwijk heeft bedacht en ontwikkeld, toegankelijk te maken is er gekozen voor een zogeheten ijkpersoon. In dit geval is dat Sarah. Laten we haar even voorstellen: "Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. Ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070."

Zes kamers

Het Huis van Sarah opent de deuren voor de vakmensen van de installatiebranche en dan ook echt voor allemaal: werkgevers en medewerkers, maar ook samenwerkingspartners. "Voor iedereen die zich een onderdeel voelt van de opdracht een toekomstbestendige leefomgeving te creƫren. In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat van kamer naar kamer met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van de technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder", aldus luidt een inkijkje in de voorstelling.

Het Huis van Sarah is nog te zien op de volgende data en locaties:

11 november: Vlissingen, de Lasloods
15 november: Cuijk, Inspyerium
17 november: Enschede, Vliegveld Twenthe
22 november: Drachten, De Lawei
30 november: Roermond, ECI Cultuurfabriek

Het programma is elke keer hetzelfde: om 18.45 uur is de ontvangst, om 19.15 uur start de voorstelling en om 22.00 uur is het einde.

Kaarten vooraf bestellen is verplicht. Meer informatie is te vinden op
www.wij-techniek.nl/ontwikkelingen-in-de-branche/huis-van-sarah.