Afbeelding

Bewaar afstand tot
particuliere klant

CORONA

Sinds 25 september is de anderhalvemetermaatregel in veel gevallen niet meer nodig, maar er zijn gevallen waarbij het verstandig is en blijft om wel afstand te houden. Een van de adviezen is om wanneer je als installateur werkt bij particulieren, wel minimaal anderhalve meter afstand te houden. Mondkapjes zijn alleen nog verplicht bij het samen in de bus/auto reizen met 3 of meer personen en reizen per ov.

Dit blijkt uit het nieuwe coronaprotocol voor installateurs. In dit protocol staat een aantal adviezen om een veilige werkplek te bieden. Anderhalve meter afstand houden wordt bijvoorbeeld dringend geadviseerd in het geval iemand nog niet volledig beschermd is tegen het coronavirus, iemand een kwetsbare gezondheid heeft en wanneer u bij particulieren werkt.

Kwetsbaar

Verder geldt als advies om ervan uit te gaan dat iemand kwetsbaar is wanneer deze persoon ouder is dan 70 jaar. Het is een kleine moeite om daar even naar te vragen, net zoals het geen enkele moeite kost om te vragen wat je klanten van je verwachten, qua corona. 

Mondkapjes

Wat de mondkapjes betreft: naast de uitzonderingen kan een opdrachtgever vragen om mondkapjes te gebruiken, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen. "Ook als anderhalve meter afstand tot particulieren niet mogelijk is, draagt zowel de vakman als de particulier een niet-medisch mondmasker", luidt een van de regels.