Geberit FlowFit doet zijn intrede in de jachtbouw

Van der Valk Shipyard in Waalwijk is de eerste jachtbouwer die met de bouw van het jacht Blue Jeans overgestapt is op het nieuwe persleidingsysteem Geberit FlowFit. En dat is tot volle tevredenheid, laten Yoeri Bijker, sales- en marketingmanager, en uitvoerend installateur Thomas Stolze in deze editie van InstallatieNieuws weten.

Van der Valk Shipyard is gespecialiseerd in de bouw van luxe motorschepen met een lengte die globaal varieert tussen de 20 en 40 meter. Dit is wereldwijd een groeimarkt, waarin Van der Valk Shipyard een voorname speler is.

Momenteel wordt er gewerkt aan het jacht met de illustere naam Blue Jeans. Dit jacht Blue Jeans heeft een lengte van 33 meter, een breedte van 7,10 meter en een hoogte boven de waterlijn van ongeveer 10 meter. Het schip wordt volgend jaar juni overgedragen aan de eigenaar, die afkomstig is uit Aziƫ.

Kwaliteit

In de wereld van de luxe jachtbouw is kwaliteit een absolute voorwaarde, zowel de kwaliteit van de vaklieden als die van het eindresultaat. Aan de andere kant is tijd hier ook geld, zeker nu het steeds lastiger is om goede installateurs te vinden. Om die reden heeft Van der Valk Shipyard besloten voor alle leidingwerk definitief de switch te maken naar het nieuwe persleidingsysteem Geberit FlowFit. En dat bevalt prima, leggen Yoeri Bijker en Thomas Stolze in deze editie uit. 

Zie pagina 9.