Geberit FlowFit wordt door Van der Valk Shipyards geïnstalleerd op het jacht Blue Jeans.
Geberit FlowFit wordt door Van der Valk Shipyards geïnstalleerd op het jacht Blue Jeans. Foto: Miquel Gonzalez

Eindelijk elkaar weer in de ogen kijken tijdens beurs en cursus

ONTMOETEN

We snakken ernaar en bij de laatste stand van zaken gaat het ook gebeuren: dit najaar en komend voorjaar kunnen de branchegenoten zich weer opmaken voor allerlei vakbeurzen. De installatiesector kijkt bijvoorbeeld nu al uit naar de VSK, die van 8 tot en met 11 februari 2022 wordt gehouden. En ook cursussen, trainingen en workshops staan weer fysiek op het programma. 

De VSK is de coronadans ontsprongen, simpelweg omdat deze vakbeurs om de twee jaar wordt gehouden. Maar omdat nu eenmaal de afgelopen ruim anderhalf jaar vrijwel alle vakbeurzen werden geskipt, is zeker dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de 25ste editie van de VSK. Want dat is het: het is de 25ste keer dat de VSK wordt gehouden. En als corona niet opnieuw roet in het eten gooit, belooft dit een prachtbeurs te worden. Tijdens de recente Installatie Vakbeurs Hardenberg en PREFAB beurs bijvoorbeeld bleek overduidelijk dat branchegenoten ernaar snakken om elkaar in de ogen te kunnen kijken en om inhoudelijke gesprekken te voeren.

Twee vakbeurzen

Maar voordat de blik wordt gericht op de VSK, zijn er nog twee andere belangrijke vakbeurzen te gaan. De eerste is Building Holland, dat van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november wordt gehouden in de RAI Amsterdam. En van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november is in dezelfde RAI Amsterdam de vakbeurs METSTRADE 2021. Die is vooral van belang voor alle aanbieders in de plezierscheepvaart.

Cursussen

Naast de vakbeurzen en andere bijeenkomsten lag ook als gevolg van corona het cursusaanbod ruim anderhalf jaar op z'n gat. Ook die draad is weer opgepikt. Neem bijvoorbeeld het cursusaanbod bij Geberit. Geberit biedt vakgenoten een ruim aanbod van eendaagse cursussen en toen de hekken eenmaal weer opengingen, blijkt ook daar weer grote behoefte aan.

Op pagina 8 staat de agenda met alle relevante informatie over de komende beurzen en het cursusaanbod van Geberit.