Afbeelding

Isuzu D-Max pick-up: ruwe
bolster met blanke pit

AUTOIMPRESSIE

Als je op straat een dikke pick-up (meestal een zwarte) ziet, dan kun je er bijna vergif op innemen dat er een zzp'er in rijdt die werkzaam is in de bouw. Want deze auto's zijn heel populair, ook onder installateurs. Vandaar dat we deze keer eens willen hebben over de D-Max pick-up van Isuzu.

Een kolk in je tank, dat is wat menigeen direct associeert met zo'n imposante auto met van voren veel plaatwerk en van achteren een platte kont. Nu is  een verbruik van 1 liter diesel voor elke 11,6 kilometer natuurlijk ook niet weinig en het heeft ook he-le-maal niets met duurzaamheid te maken, maar het is ook weer niet bizar veel. Net zoals de prijs (vanaf iets minder dan 42 mille, excl. btw) relatief best meevalt. En wanneer je dan uiteraard de uitvoering met dubbele cabine neemt, heb je een riante bak met voldoende zitplaatsen voor jou en passagiers en bovendien een opvallende auto.
Want laat over dat laatste geen misverstand bestaan: dit soort auto's rij je niet om op te gaan in de grijze meute. Er zijn redenen waarom je de auto wél wilt aanschaffen, maar onopvallend in de rondte tuffen zit daar niet bij. En dat geldt ook voor de D-Max van Isuzu, die je natuurlijk koopt in de kleur Black micalak, want zwart is een voorwaarde.

Ruwe bolster

Maar het is ook een ruwe-bolster-blanke-pitauto, in die zin dat het meer dan heldhaftige uiterlijk een comfortabel interieur herbergt. Prima stoelen die bovendien goed verstelbaar zijn en van waaruit je een stuur in handen hebt met meerdere knoppen voor de bediening van onder meer telefoon, multimedia en rij- en assistentiesystemen. Er is ook een 6-trapsautomaat die te bedienen is met een stoere pook, net zoals de knop om over te stappen van twee naar vier aangedreven wielen van behoorlijke proportie is. Het interieur is alles bij elkaar te omschrijven als 'luxueus'.

Rijassistenten

Wat ook niet onvermeld mag blijven, is de karrenvracht aan technische rijassistenten. We noemen Automatic Emergency Brake (AEB), Turn Assist, Attention Assist, Adaptive Cruise Control (ACC), Blind Spot Monitoring (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Traffic Sign Recognition (TSR) en Lane Departure Prevention (LDP). En het mooie is: het zit er allemaal standaard op.

Werkgedeelte

Komen we bij het werkgedeelte. De D-Max V-Cross heeft een nette laadbak, met een laadlengte van 144 cm. Met open laadklep is de laadlengte zelfs 207 cm. In de bak mag maar liefst 1115 kg mee en aan de trekhaak mag 3500 kg. Dus luxe ja, maar een werkpaard, ook ja.