Afbeelding

'Je kunt me ambassadeur van Geberit noemen'

TOPFITTER

Het lag aanvankelijk niet in de planning dat Peter Creemers, die zich in de markt zet als Peter Creemers Gebouw en Renovatie Service Maastricht, als installateur zzp’er zou worden. Maar nu hij het eenmaal is, wil hij nooit anders meer en zit hij vol vuur om er het beste van te maken. Onlangs trad hij zelfs toe tot het gilde der montagespecialisten: de installateurs die de speciale cursus hebben gevolgd om Geberit AquaClean douchewc’s te mogen installeren en servicen. En dat deed hij niet alleen: zijn trouwe secondant Wilma ging mee naar Nieuwegein.

Creemers, woonachtig in Borgharen bij Maastricht, was in een vorig leven onder andere onderhoudsmonteur op een school, maar in 1994 werd hij eigenlijk noodgedwongen een ‘kleine zelfstandige’, zoals dat toen nog heette. “Ik ben toen geopereerd aan een hernia, maar die mislukte, waarna ik onder andere een jaar thuis heb gezeten. Letterlijk gezeten, want ik was aan een rolstoel gekluisterd. Maar door heel hard te werken ben ik daar uitgekomen en wilde ik weer verder. Helaas wilde niemand me helpen en toen heb ik besloten dan maar voor mezelf te gaan werken. Ik was eigenlijk loodgieter van beroep, en heb van mijn werk mijn hobby gemaakt. En dat doe ik nu al ruim 27 jaar met succes.”

Geleerd aan te passen

Het is waar, geeft Creemers toe, dat zijn rug nooit meer zijn sterkste lichaamsdeel is geworden. “Ik heb me geleerd aan te passen aan de omstandigheden, maar ik heb altijd last van mijn rug gehouden. Om de twee maanden ga ik naar de chiropractor om de boel los te laten maken.”

Onderhoudspoort

'Als je eens wat hebt, helpen ze je bij Geberit zo snel mogelijk'

Zijn werk is veelomvattend, maar de vraag ‘Welk werk doe je het vaakst?’ beantwoordt hij met "Vooral renovaties van badkamers en toiletten. En ik doe dan alles, dus het leidingwerk, het sanitair en ook het tegelwerk.”
Verder heeft hij er een onderhoudspoot bij: “In Maastricht zitten veel studenten en voor een aantal verhuurders verzorg ik allerhande reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Een lekkende kraan, een verstopping: voor dat soort werk kunnen ze me bellen.”

Particuliere markt

Creemers opereert met name in de particuliere markt en vindt zowel het installeren zelf als het aan de man brengen van producten leuk. En wat dat laatste betreft: er gaat niets anders door zijn handen dan producten van Geberit. Leidingwerk, inbouwreservoirs, sanitair: op alles wat hij installeert prijkt het beeldmerk van Geberit. “Het is heel simpel”, zegt hij. “Geberit is kwaliteit en voor elke vraag heeft Geberit een oplossing en dat is altijd de beste en mooiste oplossing. En de service vanuit Nieuwegein is ook prima. Als je eens wat hebt, helpen ze je zo snel mogelijk. Ja, ik ben echt een ambassadeur van Geberit, zo kun je het wel stellen.”

Geberit montagespecialist

Geheel volgens die lijn is hij sinds enige tijd Geberit montagespecialist omdat hij veel vertrouwen heeft in de Geberit AquaClean douchewc. “Ik stuitte een jaar op drie geleden op een advertentie van de Geberit AquaClean en daar wilde ik meteen alles van weten, want ik zag meteen de commerciële mogelijkheden. Een douchewc is wel prijzig en daardoor gaan ze niet als broodjes over de toonbank, maar ik heb er inmiddels vijf geïnstalleerd en iedereen die er één heeft, wil nooit meer anders. Zelf heb ik er ook één thuis, echt ideaal. Daar kunnen klanten het toilet ook bekijken.”

Wilma

Hij volgde deze cursus met zijn inmiddels trouwe secondant Wilma. Hoe is zij op Creemers' pad gekomen? “Peter is goed in installeren, maar minder goed met computers en laat dat nou net mijn terrein zijn. Ik ben op een gegeven moment wat klusjes voor Peter gaan doen en inmiddels verricht ik tijdens het installeren zelf ook de nodige hand-en-spandiensten. Inmiddels kan ik wel een waterleiding aanleggen, geen probleem. En als Peter een offerte moet uitbrengen, ga ik meestal mee. Dan bekijken we de situatie en stellen we samen de offerte op, die ik dan weer uitwerk. En vanuit die situatie hebben we besloten samen de cursus Montagespecialist te volgen.”

Sceptisch

Het grappige is dat Wilma anders dan Peter nog moest worden overtuigd van het fenomeen douchewc. “Ik ben jaren buitendienstmedewerkster in de financiële sector geweest, ken de andere kant van het verkoopverhaal en ben daarom niet zo makkelijk overtuigd van iets. Ik zit altijd vol vragen en ik denk dat er niemand sceptischer was dan ik. Maar we kwamen aan in Nieuwegein, ik moest om te beginnen naar het toilet en toen ik dat allemaal zag, dacht ik: wat is dit?, zo mooi! Tijdens de cursus ben ik maar vragen blijven stellen, want weet je wat het is? Ik kan heel goed iets verkopen, maar ik moet er wel zelf achter staan. En na de cursus doen we dat allebei met de douchewc.”
Waarbij de taakverdeling ook weer min of meer vastligt, vertelt Wilma. “Peter installeert en ik kom in actie op het moment dat de afstandsbediening moet worden uitgelegd.”

Afbeelding