Afbeelding

'Toiletstickhouder Geberit voor een altijd fris toilet'

John van der Kort van VDK Installatietechniek in Alkmaar heeft recent een Geberit toiletstickhouder geplaatst. Hieronder staan zijn bevindingen.

Voor Van der Kort was de toiletstickhouder bekend terrein, want hij adviseert dit product al jaren aan zijn klanten. Voor hem geldt namelijk 'kleine moeite, groot plezier'. "Veel installateurs vergeten dit, terwijl het slechts een paar tientjes kost en je je klant een enorm plezier doet", aldus Van der Kort. "De toiletstickhouder voegt ook echt iets toe, want hij is erg makkelijk, mede omdat je geen toiletblokje meer aan de rand van de toiletpot hoeft te hangen. Dat ziet er vaak niet heel fris uit. Aangezien de Geberit toiletstickhouder achter de bedieningsplaat verborgen zit, zie je daar niets van."

Kwaliteit

Hij is ook erg te spreken over de kwaliteit ervan. "De toiletstickhouder is heel makkelijk te gebruiken voor de eindgebruiker, want die hoeft namelijk alleen de bedieningsplaat open te schuiven en het toiletstickje erin te plaatsen. Het grootste pluspunt? Dat is dat het toiletstickje al in het waterreservoir vermengd wordt met water. Het toilet spoelt dan met helder blauw water en dat zorgt voor een schoon toilet. De installatietijd is met 2 minuten ook heel kort. Je plaatst de opvangbeker voor de DuoFresh stick op de juiste plek in het reservoir, daarna klik je de beschermplaat in het serviceluik en plaats je het montageframe ervoor, in de schuiflade plaats je de houder voor de DuoFresh stick en tenslotte klik je zoals gebruikelijk de bedieningsplaat erop.
En als minpunt, als je het zo al wilt noemen, geldt dat ik denk dat de toiletstickjes die erin gaan iets duurder zijn dan de ouderwetse toiletblokjes in de supermarkt."

Van der Kort wil installateurs wel meegeven dat de toiletstickhouder niet bij alle bedieningsplaten past. "Ik heb zelf thuis de Sigma80 touchfree bedieningsplaat en die gaat niet samen met de toiletstickhouder van Geberit." Zijn bevinding klopt, want de toiletstickhouder is eenvoudig te combineren met de Sigma01, 10, 20, 21, 30 en 50.

Tot slot: welk cijfer geeft Van der Kort de toiletstickhouder? "Een 8,5", luidt zijn oordeel.