Het Geberit GIS-element.
Het Geberit GIS-element.

Geberit biedt hulp met slimme oplossingen

Installateurs kunnen meer doen in minder tijd

SNELLER INSTALLEREN

Er wordt volop gebouwd en verbouwd. Door het tekort aan woningen en het herinrichten van bedrijfspanden zullen consumenten en bedrijven blijven investeren in een verbouwing of verhuizing. Goed nieuws voor de bouwbranche. Althans... want hoewel de vraag ongekend hoog is, neemt het aantal ‘handjes’ in de bouw- en installatiebranche maar niet toe. Om dit groeiende capaciteitsprobleem het hoofd te bieden, zijn er slimme oplossingen nodig om snel(ler) te kunnen installeren. Geberit biedt oplossingen voor de installateur, die helpen meer te doen in minder tijd. Hoe? Door het leven van een installateur aangenamer te maken door bewezen producten tot in detail door te ontwikkelen. Dit resulteert in een betrouwbare en snelle installatie. Slim Bekeken!

Een installateur kan zowel achter als voor de wand veel tijdwinst behalen door de juiste producten te gebruiken, die voorzien zijn van slimme oplossingen. Geberit investeert in het optimaliseren van het product in plaats van steeds nieuwe producten te lanceren. Hierdoor is de installateur gewend met het product te werken en wordt dat geleidelijk steeds beter. Het Duofix inbouwreservoir is een goed voorbeeld van dit unieke Geberit DNA; sinds de introductie wordt Duofix continu doorontwikkeld en verbeterd, wat uiteindelijk zorgt voor een steeds snellere installatie. Net als Duofix reduceren meer producten mankracht, faalkosten én tijd.

Achter de wand

Het renoveren van de toiletruimte of een badkamer kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als er gekozen wordt voor de traditionele oplossing, zoals raggelwerk van hout of zelfs infrezen van aan- en afvoerleidingen in de muur. Maar er kan ook gekozen worden voor de innovatieve en tijdbesparende GIS module. Het Geberit GIS-systeem is een flexibel modulesysteem dat kant-en-klaar uit de doos direct verwerkt wordt zonder hak- en breekwerk. Het modulesysteem bestaat uit een raamwerk dat snel te monteren en eenvoudig passend te maken is. Ook de hoogte en diepte kunnen eenvoudig ingesteld worden. In deze voorzetwand worden bovendien alle leidingen verwerkt. De positie van het closet kan risicoloos horizontaal of verticaal bepaald worden. Handig voor het aansluiten van de leidingen op het inbouwreservoir is de Geberit MasterFix adapter. Die koppelt een inbouwreservoir aan het leidingsysteem. Binnen een kort tijdsbestek kan er aan de afwerking begonnen worden. De Geberit gipskartonplaten zijn voorzien van uitsparingen voor de bedieningsplaat, de aan- en afvoer en de draadeindbevestigingen van het closet. Hierdoor kan er sneller gemonteerd worden en kan de tegelzetter na plaatsing direct aan de slag.

Geberit prefab elementen

Voor seriematige bouw en projecten waar metalstudwanden zijn toegepast, biedt een geprefabriceerd systeem voor badkamerwanden veel voordelen. Op die paar vierkante meters is een tijdwinst van 50% te realiseren met de Geberit Prefab elementen, die op maat worden geproduceerd. Vrijwel al het sanitair kan hieraan snel, veilig en efficiënt geïnstalleerd worden. In de online configurator zijn de Geberit Prefab elementen op basis van de specifieke projectwensen zeer eenvoudig te ontwerpen, waarbij de elementen naar wens voorzien kunnen worden van waterleiding(en) en elektrabuizen. De kant-en-klare wanden worden rechtstreeks op de bouwplaats geleverd. De monteur heeft het systeem in 10 minuten al op zijn plek staan.

Voor de wand

Ook een vereenvoudigde installatie van het closet levert veel tijdwinst op. De montage van een closet met verdekte bevestiging is altijd een vervelende klus. Met de nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix bevestigingstechnologie vereenvoudigt Geberit de installatie hiervan op revolutionaire wijze. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Middels deze nieuwe innovatieve EasyMount brilbevestiging (toegepast in de nieuwe iCon badkamerserie, Citterio, ONE en Xeno2) is de plaatsing van de wc-zitting snel en eenvoudig.

Geberit Monolith

Niet in alle situaties wil of kan men een closet bevestigen aan een inbouwreservoir achter de muur. De oplossing daarvoor is de Monolith designmodule voor de wc. Deze module sluit de kloof tussen opbouw- en inbouwreservoirs. De Monolith wc-module kan snel en zonder hak- of breekwerk op de juiste plaats geïnstalleerd worden. Het zelfdragende frame is vrijwel identiek aan het Geberit Duofix element. De hoogte kan, met een bandbreedte van 7 cm, in een handomdraai worden aangepast aan de bouwomgeving. Alle aansluitingen zijn fraai achter het element verborgen. Het reservoir is geschikt voor conventionele wc’s én douchewc’s en is toepasbaar in iedere bouwsituatie en geschikt voor praktisch elke afvoersituatie.

Douchewc installatie

Naast de Monolith module zijn ook alle Geberit inbouwreservoirs voorbereid op het installeren van een douchewc; standaard is een mantelbuis van de wateraansluiting voor een douchewc voorbereid. Dit scheelt een hoop werk tijdens de installatie en is een fijne gedachte indien er later besloten wordt een conventioneel closet te vervangen voor een douchewc. Indien het ombouwen van een conventioneel closet in een douchewc wel een uitdaging is, is de Geberit AquaClean voorzetplaat de eenvoudigste oplossing. Alle zichtbare aansluitleidingen worden daarmee afgedekt en voor de wateraansluiting hoeft niet in tegels te worden geboord. De watertoevoer is achter de voorzetplaat verborgen en de bedieningsplaat voor de tweetoetsspoeltechniek is erin geïntegreerd.

Oplossingen voor de natte hoek

In de natte hoek in de badkamer zijn vooral het afschot en de waterafdichting tijdrovende en risicovolle elementen. Geberit douchevloeren, zoals Setaplano, Sestra en Olona, zijn uitgerust met een geïntegreerd afschot, een in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsfolie en gegarandeerd lekvrij. Ook de montage kent vele voordelen: zo bestaat de Setaplano douchevloer uit een eenvoudig instelbaar frame, bestaande uit 1 stuk en is het aantal losse onderdelen tot een minimum beperkt. Het stalen frame en de afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd, wat de werkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger en betrouwbaarder maakt. Voormonteren betekent niet alleen minder werk voor de installateur, maar creëert ook meer veiligheid.

Geberit biedt in deze uitdagende tijd de helpende hand met diverse slimme productoplossingen. Installateurs kunnen zo meer doen in minder tijd. Slim Bekeken!

Geberit Setaplano.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding