Afbeelding

Kennis over binnenklimaat
gebundeld in nieuwe stichting

Gezond binnenklimaat is leidend

BINNENKLIMAAT

Een online-kenniscentrum waar onder ander alle kennis en leveranciers op het gebied van koelen en verwarmen samenkomen; dat is waar de nieuwe opgerichte Stichting Binnenklimaat voor staat. De deelnemers aan de stichting zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverlenende organisaties van ventilatie- en filtersystemen, lucht- en klimaattechnologie en producten en diensten op het gebied van koelen en verwarmen. "Zij dragen bij aan een gezond klimaat voor iedereen die binnen woont, werkt, leert en leeft", laat de stichting weten. Het is de bedoeling dat het platform zich zal ontwikkelen van nu nog een website naar een serieus platform.

Een goed binnenklimaat wordt steeds belangrijker. Met name een goede ventilatie wordt steeds belangrijker, onder andere op scholen en in kantoren, vanwege corona, maar sowieso heeft deze markt zich de afgelopen jaren hard ontwikkeld. Met als gevolg dat veel van de kennis en kunde versnipperd is. En daar wil de Stichting Binnenklimaat een einde aan maken.

Bestuursleden

De Stichting heeft drie bestuursleden: Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland, John Lens, directeur TVVL en Wietse Walinga, directeur Smart WorkPlace. Dit zijn ook de drie partijen die het initiatief hebben genomen voor de stichting. 

Op de website smartwp.nl (de website van Smart WorkPlace) lezen we wat zoal de intentie is: "Binnenklimaattechniek en de bijbehorende website biedt professionals in de utiliteitssector alle benodigde hulpmiddelen om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Door deze bundeling ontstaat hét kennisplatform voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van binnenklimaatinstallaties. Een gezond binnenklimaat gaat over licht, geluid, ventilatie en klimaat. Deze vier aspecten moeten voor de gebruiker optimaal zijn, willen we het binnen als prettig ervaren. Bovendien zijn goed onderhouden en ingeregelde installaties noodzakelijk om het comfort én de gezondheid van eindgebruikers blijvend te garanderen."

Instrumenten en kennis

Binnenklimaattechniek biedt instrumenten en informatie die iedere professional op dit vlak ten dienste staan. "Zo bevat het kennisplatform handige publicaties, instrumenten, checklists en kwaliteitsstandaarden, waaronder de nieuwe update van het Programma van Eisen Gezonde Kantoren. Ook is het platform de centrale vraagbaak voor alle professionals in de utiliteitssector; ontwerpers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, adviseurs, onderhoudstechnici, facilitair managers, toezichthouders en vertegenwoordigers van de overheid kunnen hier met hun informatiebehoefte terecht.