Afbeelding

Doorspoeladvies om
loodklachten te voorkomen

In Nederland liggen nog kilometers loden waterleidingen. Om de gezondheidsrisico's te beperken of liever helemaal in te dammen is er nu voor leden van Techniek Nederland een flyer beschikbaar waarmee consumenten worden geadviseerd de leidingen door te spoelen.

Loodinname heeft een nadelige invloed op de gezondheid. Niet alleen uit oude loden waterleidingen, maar ook vanuit messing in nieuwe installaties komt lood vrij. Daarom is het, naast het vervangen van loden waterleidingen, van installateurs bij de oplevering van nieuwe installaties en/of nieuwe (meng)kranen de gebruiker goed advies geeft.

Om klanten te wijzen op de gevaren van lood in het drinkwater, kunnen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland sinds kort gebruikmaken van de flyer 'doorspoeladvies nieuwe drinkwaterinstallatie en/of mengkranen’’ gebruiken. Deze kun je vanaf de website van Techniek Nederland zelf afdrukken, aanvullen met de eigen bedrijfsgegevens en vervolgens achterlaten bij de klant bij wie een nieuwe drinkwaterinstallatie is opgeleverd of een nieuwe (meng)kraan is geïnstalleerd.