Hoppenbrouwers blijft investeren in vers bloed: dit jaar al 64 stagiairs

OPLEIDING

In tijden dat het even wat minder gaat, wordt er steevast minder geïnvesteerd in nieuwe medewerkers en nieuw talent. Daar doet Hoppenbrouwers Techniek niet aan mee. De installateur blijft maar groeien en ook in deze bijzondere tijd blijven stagiaires, BBL'ers en starters gewoon welkom om te werken en leren in de techniek.

Dit statement maakt de grote installateur op haar eigen website bekend. Afgelopen jaar zijn er ruim 200 stagiaires en 80 BBL’ers gestart. "Hoppenbrouwers is de technische installateur waar opleiden en ontwikkelen van haar medewerkers een belangrijk speerpunt is. Om haar groeiambities te realiseren heeft Hoppenbrouwers een langetermijnvisie ontwikkeld. De installateur blijft investeren in de aanwas van nieuwe medewerkers, ervaren en onervaren", aldus maakt het bedrijf bekend.

Hoppenbrouwers wil de beste partner zijn voor scholen. Ellen Vermeer, directeur HR, vertelt: "Juist in deze coronatijd willen we meedenken met scholen om alle stagiaires een kans te kunnen blijven bieden. We hebben een sterke groeiambitie en om te groeien heb je goed opgeleide vakmensen nodig. We kijken naar de lange termijn en dat betekent dat je moet blijven investeren in je (potentiële) medewerkers. Samen met de teams zijn we aan het omdenken hoe we de extra aanwas van studenten een goede opleidingsplek in onze organisatie kunnen bieden.” In 2020 zijn 70 stagiaires na hun stageperiode bij Hoppenbrouwers in dienst gekomen.

Ruim 100 jaar geleden

Hoppenbrouwers Techniek begon iets meer dan 100 jaar geleden als eenmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit vijftien vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1500 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland worden.