De Citroen e-Jumpy, hier in een uitvoering met enkele cabine.
De Citroen e-Jumpy, hier in een uitvoering met enkele cabine.

Citroën e-Jumpy met dubbele
cabine is dubbel plezier

AUTO-IMPRESSIE

De bestelauto met dubbele cabine is ideaal voor iedereen die werk en gezin wil combineren. Goed voorbeeld is de Citroën e-Jumpy. Die 'e' staat voor elektrisch.

De Citroën e-Jumpy is niet zomaar een bestelwagen, maar is samen met de Peugeot e-Expert en de Opel Vivaro-e (die verschillen nauwelijks van elkaar) International Van of the Year 2021.
De Citroën e-Jumpy met dubbele cabine is 531 cm lang en daarmee 37 cm langer dan de normale e-Jumpy. Het zal duidelijk zijn dat de extra centimeters in de extra verblijfsruimte zitten. De wielbasis is 328 cm en dat is exact hetzelfde als de gewone uitvoering. Hierdoor heeft de bestelauto een flinke overhang achter de achterste wielen.

Bonus

De cabine is de bonus van deze bestelwagen. Voorin staan puike stoelen met daarachter een riante bank. De opstap daar naartoe is niet hoog, maar ook weer niet voor iedereen even makkelijk te bereiken. Een beugel zou handig zijn. De bank biedt met een breedte van 159 cm in principe ruimte aan drie personen, maar met twee is het stukken comfortabeler. Er is voldoende ruimte voor de knieën, maar de zitting van de bank had langer gemogen.
Voorin zit je in fauteuils vanwaar je uitkijkt op een strak dashboard. Mooi is de elektrische handrem en er zijn niet te veel knopjes en hendeltjes. Alles is prima luxe.

Lengte

De lengte van de auto mag dan 37 centimeter langer zijn dan de enkele cabine uitvoering, maar de passagiers hebben meer ruimte tot hun beschikking dan die 37 centimeter. Dat betekent dat er ergens ruimte is ingeleverd en dat is in het bestelruim. De laadruimte van deze uitvoering is 191 centimeter en dat is liefst 52 centimeter minder dan bij de normale e-Jumpy. Met een breedte van 160 cm en een hoogte van 133 cm blijft er een laadvolume over van iets meer dan 4 kuub. Het laadvermogen bedraagt 1021 kg. Bijzonder is dat deze elektrische bestelauto tot 1000 kg aan aanhangergewicht mag meenemen.

Elektromotor

De e-Jumpy wordt onder andere geleverd met een elektromotor van 136 pk met een traploze automaat en een accupakket van 75 kWh. Volgens de opgave van de fabriek moet dat voldoende zijn voor 330 kilometer actieradius, maar vol bepakt en bij koud weer ga je dat niet halen. Haal er zomaar 50 kilometer vanaf, voor de zekerheid.