Afbeelding

Pers jij lekker?

Eén persbek voor alle leidingdiameters tot en met 40 mm, afpersen vanaf de zijkant én een betere doorstroming van de leidingen. Dat zijn slechts een paar voordelen van het innovatieve FlowFit aanvoersysteem van Geberit. Een systeem dat jou werk uit handen neemt én zorgt dat er hygiënisch water uit de kranen stroomt.

De kwaliteit van het drinkwater is niet alleen de verantwoordelijkheid van het waterbedrijf. Ook de installateur heeft hier grote invloed op. Wij maken het voor jou nog eenvoudiger om die kwaliteit te leveren. FlowFit is een geheel nieuw ontwikkeld leidingsysteem. Door de nieuwe productietechniek wordt het kunststof in de fittinghuizen zo afgerond dat waterstromen geen haakse bochten meer maken. Er ontstaat een natuurlijke flow en drukverliezen zijn tot een minimum beperkt. Er kunnen bovendien hierdoor kleinere leidingdiameters toegepast worden. Dit bevordert de doorstroming nog verder en draagt ook bij aan de drinkwaterkwaliteit.

Bovendien is Geberit FlowFit geschikt voor alle waterkwaliteiten. Ook voor onthard water! Door onthard water treedt bij (vertint) messing fittingen corrosie op. De (silicium)bronzen fittingen van Geberit FlowFit zijn hier ongevoelig voor en daarmee ook geschikt voor projecten waar hoge eisen worden gesteld. Daarnaast zijn alle fittingen geheel loodvrij.

Maar FlowFit speelt ook in op de bouwpraktijk. We weten hoe snel er gewerkt moet worden; één persbek voor bijna al het werk zal je veel tijd besparen. Monteren en verpersen komen samen in één vloeiend proces. Ontbramen en kalibreren van de leidingen is niet nodig. Terwijl de nieuwe perstechniek garant staat voor prettig werken en zekerheid. De twee persbekken - blauw voor leidingdiameters van 16 t/m 40 mm, oranje voor de diameters 50 t/m 75 mm – zorgen dat je niet van gereedschap hoeft te wisselen. De kleurcoderingen van de persbek en persindicator maken vergissen bovendien onmogelijk!

Door de duidelijk zichtbare vensters in de fitting controleer je gemakkelijk de insteekdiepte. En na een succesvolle persing laat de persindicator los. Zo zie je meteen of alle verbindingen goed verperst zijn. Zelfs vanuit bijna onbereikbare hoeken wordt het verpersen nu een fluitje van een cent. Met FlowFit is het namelijk niet meer nodig om de leidingen volledig met de persbek te omsluiten tijdens het persproces; de persbek hoeft slechts aan één kant op de fitting geplaatst te worden. En - doordat de fitting draaibaar is - kan je zelfs op plekken met weinig ruimte vakkundig de waterleiding installeren.

De Geberit FlowFit leidingen zijn verkrijgbaar als rechte lengtes en op rol, met of zonder mantelbuis of isolatie. Alle Geberit FlowFit fittingen, inclusief de schroefdraadaansluitingen en leidingen, zijn met afdekkappen volledig beschermd tegen vuil bij opslag en gebruik op de bouwplaats. Het systeem is KIWA- en KOMO-gecertificeerd. De Geberit FlowFit leidingen kunnen daarnaast in combinatie met Geberit PushFit insteekfittingen gebruikt worden.