Bouw-helpdesk corona
voorziet in een grote behoefte

HULP

De helpdesk Corona Bouw & Techniek voorziet in een grote behoefte. Veel installateurs hebben heel wat vragen afgevuurd op de speciale helpdesk Corona Bouw & Techniek, die een jaar geleden meteen bij de eerste lockdown in het leven is geroepen. De helpdesk noteert in een jaar tijd 73.779 bezoekers, 84.255 downloads van onder andere het coronaprotocol en 18.129 bezoekers raadpleegden de rubriek 'Meest gestelde vragen' (FAQ). Er is ook bijna tweeduizend keer (1.910 keer) gebeld naar de helpdesk.

Dit blijkt uit een overzicht. De helpdesk is in het leven geroepen door een breed pact van organisaties, waaronder Techniek Nederland en Wij Techniek. Het is best opvallend dat liefst 58 procent van de vragenstellers een werkgever was: blijkbaar leefden hier meer vragen dan bij werknemers. 26 procent van de bezoekers was werknemer, slechts 2 procent zzp’er en 1 procent kwam van opdrachtgevers. De top 5 meest gestelde vragen bestaat uit respectievelijk de hygiëneregels van de RIVM op nummer 1, samen reizen, thuisblijven, samen werken op het moment dat anderhalve meter afstand niet kan worden gehandhaafd en werken in een bewoond huis. Het coronaprotocol werd het meest gedownload, gevolgd door de checklist, posters, toolboxen en infographics.

Gedurende het jaar zijn ook tientallen nieuwsberichten verschenen, waarbij altijd werd ingegaan op actuele ontwikkelingen.

Snel voorzien

Het doel van de helpdesk is de bouw- en technieksector snel voorzien van de juiste en actuele informatie op het gebied van veilig doorbouwen tijdens de coronacrisis. Bijvoorbeeld door het delen van de meest recente coronaprotocollen, adviezen van deskundigen, nieuwsberichten, een zeer uitgebreide FAQ (met 104 vragen & antwoorden) en het actief informeren door het organiseren van een webinar met 5.000 kijkers en 13 onlinekennissessies. Daarnaast fungeert de helpdesk ook als een meldpunt voor klachten.
De helpdesk is online bereikbaar via helpdeskcorona-bt.nl.