Afbeelding

Corona dicteert de digitale ISH

VAKBEURS

De ISH gaat dit jaar vanwege corona helemaal digitaal. De belangrijkste beurs op het gebied van W-techniek, leidingen, water, warmte en koude en noem het verder allemaal maar op, is van 22 tot en met 26 maart digitaal te volgen.

Het is al jaren vaste prik: de even jaren zijn voor de VSK in de Jaarbeurs Utrecht en de oneven jaren voor de ISH in Frankfurt, die overigens wel behoorlijk veel groter is dan de VSK. Maar vanwege corona is alles anders geworden. De VSK kon in 2020 nog met de hakken over de sloot worden gehouden (de beurs was in de tweede week van februari toen corona nog een vreemd virus in Wuhan was en hooguit leidde tot kleine koppen in de nieuwsbladen), maar door de ISH die voor het voorjaar van dit jaar gepland stond, gaat een streep. Of althans, door de fysieke versie. Van 22 tot en met 26 maart wordt de ISH namelijk digitaal gehouden. En laten we het positief bekijken: dat heeft ook voordelen, het scheelt bijvoorbeeld een verre reis en dat is wel zo efficiënt.

Interessante functies

Ondanks dat ISH 2021 alleen als digitale variant zal plaatsvinden, biedt het evenement een breed scala aan interessante functies, aldus de organisatie. Exposanten krijgen een podium om producten en specificaties te presenteren, er worden (product)video’s getoond en is er gelegenheid tot contact leggen met andere deelnemers via onder meer chatfuncties en een-op-een videogesprekken. Ook zijn er livestreams en uitzendingen op aanvraag mogelijk en er is een afsprakensysteem voor online-ontmoetingen met exposanten.

Dit kunnen we verwachten

Wat kunnen we digital zoal verwachten? Allereerst is er de zogeheten Green Deal, want niet alleen Nederland maar heel Europa en de rest van de wereld gaat duurzaam. Tijdens de Green Deal komen alle oplossingen aan bod waarvan de wereld een beetje beter, schoner, duurzamer of iets in die zin wordt. Het ISH Technologie- en Energieforum draagt een steentje bij.

Hygiëne

Onder het kopje water vallen alle oplossingen in het kader van drinkwaterhygiëne en de trend van meer hygiëne in de badkamer. Wat dat laatste betreft wijzen we bijvoorbeeld op de contactloos te bedienen kranen (zie ook pagina 10), maar op dit gebied zijn veel meer ontwikkelingen. Hygiëne is immers de sleutel tot een kleinere kans op besmetting met een vervelend virus. In dit verband is er ook de 'Pop up Bathroom', met drie trends op het gebied van badkamerdesign. Die trends zijn Smart, Green en Living.

Ventilatie en luchtverversing

Ook nemen slimme systemen voor verwarming of juist koeling en ventilatie een belangrijke plek in.

Smart Bathroom, Green Bathroom en Living Bathroom. Met een nieuwe rode draad Inside | Outside, willen de initiatiefnemers van de badkamertrendpresentatie de aandacht vestigen op de groeiende invloed van innovatieve technologie ‘achter de muur'.

Op ish.messefrankfurt.com kan iedereen vinden hoe het digitale evenement kan worden bezocht. Geberit is zoals tijdens elke ISH ook dit jaar weer van de partij.