Afbeelding

Werken aan vers bloed

ONDERWIJS

Het zogeheten Platform D&P (van Diensten en Producten) en Wij Techniek hebben afgesproken dit en aankomend schooljaar samen te werken om leerlingen te laten zien hoe zij deel kunnen uitmaken van een duurzame toekomst en welke rol techniek daarin speelt. “Het belang van de leerling staat centraal. Daarom helpen wij leraren een beter beeld te bieden van de mogelijkheden van de installatiebranche”, zegt Hans Haring, projectmanager Onderwijs bij Wij Techniek.

Jaarlijks volgen zo’n 120.000 leerlingen op het vmbo het D&P-profiel, wat staat voor Dienstverlening en Producten. Een kwart van hen kiest voor techniek en een relatief klein deel daarvan kiest voor de installatiebranche. Volgens Wij Techniek (het voormalige OTIB) kiezen veel leerlingen niet voor techniek vanwege de onbekendheid ervan, maar hoe dan ook kiezen veel te weinig jongeren voor en loopbaan in de installatiebranche terwijl dit zo enorm nodig is.

Brancheorganisatie Techniek Nederland trekt daarom aan de bel in politiek Den Haag (zie het artikel op de voorpagina) en het Platform D&P en Wij Techniek slaan inmiddels de handen ineen om opdrachten te ontwikkelen waarbij ook techniek aan bod komt. Concreet betekent deze samenwerking dat een ontwikkelingsgroep van docenten samen met Wij Techniek en Platform D&P aan de slag gaat om opdrachten te ontwikkelen.