Afbeelding
InstallatieNieuws

Boekje met 43 meest voorkomende functies in installatiebranche

HANDBOEK

Techniek Nederland heeft een nieuw handboek opgesteld met daarin de 43 meest voorkomende profielen van functies in de installatiesector. Voor werkgevers is dit een handig overzicht.

Volgens de cao worden functies van de werknemer door de werkgever ingedeeld in een functiegroep en daarvoor beschikt de werkgever over het Handboek functie-indeling voor de Metaal & Techniek. Het is een compleet overzicht, maar erg overzichtelijk is het niet, omdat werkelijk alle technische functies die er zijn erin staan, dus ook die geen raakvlak hebben met de installatiebranche.

Overzichtelijk en dunner

Dat kon anders, vond Techniek Nederland. Het nieuwe, overzichtelijke en vooral veel dunnere handboek bevat een overzicht van de meest voorkomende functies in de installatiebranche. De selectie is gebaseerd op de functies die zijn doorgegeven door de bedrijven bij het tweejaarlijkse salarisonderzoek.

43 functieprofielen

In totaal gaat het om 43 functieprofielen, waarbij de functiegroepindeling en de cao-beloning in salarisschalen zijn weergegeven. Daarmee is het mogelijk om het grootste deel van de voorkomende functies in te delen.

Niet te ingrijpend
aanpassen a.u.b.

De functies zijn door leden van Techniek Nederland als Word-bestand te downloaden waardoor het mogelijk is om zelf kleine aanpassingen aan te brengen. En ook kunnen de functies op eigen briefpapier afgedrukt worden. Techniek Nederland merkt daarbij op dat aanpassingen mogelijk zijn, maar dat die niet zo groot mogen zijn dat het niveau van de functie wordt aangetast.