Geberit Piave touch-free wastafelkraan.
Geberit Piave touch-free wastafelkraan.

Touch-free als nieuwe standaard

HYGIENE


Het onderwerp ‘hygiëne’ is op dit moment belangrijker dan ooit. Ook (semi-)openbare sanitairruimten moeten aan een breed scala hoge eisen voldoen. Voor deze ruimtes bestaan er allerlei hygiënische oplossingen. Het assortiment van Geberit bevat onder andere verschillende touch-free spoelsystemen voor allerlei bouwsituaties die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden.

De kans op verspreiding van bacteriën is het grootst op plaatsen die met de hand worden aangeraakt, zoals de knoppen van toiletten, urinoirs, kranen, handdrogers en deurklinken. “Bij wastafels zorgen touch-free kranen en zeepdispensers dat het risico zo klein mogelijk is. Hetzelfde geldt voor de dispensers van wegwerphanddoekjes”, aldus Jeroen Bosman, product manager Sanitairsystemen bij Geberit. Toiletten en urinoirs moeten ook touch-free kunnen worden bediend.

Bedieningsplaten

Installatie-elementen vormen een goede basis voor het installeren van touch-free onderdelen. Door de modulaire opbouw kunnen touch-free bedieningsplaten meestal ook achteraf worden gemonteerd. Met touch-free bedieningsplaten is er minder handcontact nodig. De infraroodsensor signaleert een gebruiker en maakt het mogelijk dat de spoeling wordt geactiveerd als er een hand voor wordt gehouden, zonder de knop werkelijk aan te hoeven raken.

Wandkranen

Contactloos verkleint kans op besmetting

Geberit biedt verschillende touch-free kranen voor wastafels. De elektronische techniek van de kranen Piave en Brenta is weggewerkt in een slimme functiebox in het installatie-element. Daardoor vallen deze kranen slanker en eleganter uit dan modellen waar de elektronische onderdelen in de kraan zitten. Bovendien zijn deze kranen beter beschermd tegen beschadigingen.

Urinoirsysteem

De touch-free bedieningsplaten voor urinoirs zijn betrouwbaar en flexibel. Ze bieden verschillende mogelijkheden voor doorspoelen en voor het instellen van spoelintervallen. Door de modulaire opbouw en de mogelijkheid om een batterij aan te sluiten voor de stroomvoorziening kunnen de touch-free systemen ook achteraf worden ingebouwd.

Services

Openbare en semi-openbare urinoirs moeten te allen tijde volledig functioneel zijn en in perfecte staat zijn. Serviceonderdelen zijn snel leverbaar, de garantie op onderdelen is royaal en onderdelen blijven lang leverbaar. Daardoor kan onderhoud snel worden uitgevoerd, waardoor de systemen nooit lang buiten gebruik zijn.