Installateur kan doorwerken ondanks avondklok

AVONDKLOK

De technieksector kan wél gewoon door blijven werken met de huidige avondklok, ook ná 20:30 uur ’s avonds. Dit laat brancheorganisatie Techniek Nederland weten.

In principe zijn alle vormen van werk - afgezien van werk in nu nog geopende winkels zoals supermarkten - uitgezonderd van deze avondklok die zal gelden tussen 20:30 en 04:30 uur. "Het werk in onze sector kan dus gewoon doorgaan", laat brancheorganisatie Techniek Nederland weten.
Om door te mogen werken hebben werknemers wel twee verklaringen nodig. Ten eerste is dat een werkgeversverklaring. De werkgever vult deze eenmalig per werknemer in en deze kan voor de gehele avondklok-periode gelden.
De tweede verklaring is de ‘Eigen verklaring avondklok'. Deze vult de werknemer in en moet elke dag worden bijgewerkt én de persoon moet deze altijd bij zich hebben. De overheid stelt hiervoor standaardformulieren beschikbaar via hun website: www.rijksoverheid.nl/avondklok.
Naast de avondklok is ook het maximum aantal bezoekers per huishouden per dag teruggebracht van twee naar één en ook deze heeft géén invloed op de installatiebranche. Het gaat puur om de privé-situatie. Dus met twee personen een CV-ketel installeren kan nog steeds.