Afbeelding

Onderzoek naar nieuwe technologieën

ONTWIKKELINGEN

Hogeschool Utrecht doet momenteel onderzoek naar de mogelijke gevolgen van de opkomst van nieuwe technologieën in de installatiesector, zoals Artificiële Intelligentie (AI) en Augmented Reality (AR), in de installatiebranche. Installateurs kunnen hieraan meedoen.

Hogeschool Utrecht werkt voor het project samen met Techniek Nederland, dat minstens zo nieuwsgierig is naar de uitkomst als de studenten. Het project heeft een lange naam: "Opkomende technologieën, Artificiële Intelligentie (AI) en Augmented Reality (AR), in de installatiebranche; een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden van mensgericht installeren."

Kunstmatige intelligentie oftewel artificial intelligence (AI) betreft het vermogen van machines om intelligent gedrag te vertonen. Aangevulde realiteit (augmented reality of AR) is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Doel

Het doel van het onderzoek is te achterhalen welke van deze technologieën en innovaties al worden toegepast in de installatiebranche, met welk doel en ook welke toekomst ervan wordt verwacht.

Op de website van Techniek Nederland kan een vragenlijst worden ingevuld. Voor vragen en opmerkingen is er het mailadres emelieke.huisman@hu.nl.